Včeraj potrjenih 21 novih okužb. Celje zadnjih 14 dni vsak dan z vsaj eno potrjeno okužbo


Včeraj je bilo v Sloveniji, na podlagi 1370 testiranj, potrjenih 21 okužb z novim koronavirusom, od tega 4 na Celjskem. V Laškem (2), Celju (1) in Šentjurju (1). Včeraj so največ okužb potrdili v Ljubljani (3) in Velikih Laščah (3).

Skupno število okužb v Celju se je tako povišali na 55, trenutno aktivno okuženih v občini Celje pa je 26. V prvem valu epidemije je bilo v Celju potrjenih 19 okužb. V Celju doslej ne beležimo primera smrti bolnika s covid-19. Celje od 11. avgusta naprej beleži po vsaj eno novo potrjeno okužbo na dan.

 Včeraj ni umrla nobena oseba s covid-19, včerajšnje okužbe pa so porazdeljene po vseh starostnih skupinah.

V Mestni občini Celje je bilo v zadnjih 14 dneh, od 11. avgusta, potrjenih kar 26 novih okužb. Trenutno aktivno okuženih pa je v Celju trenutno 26, kar je še vedno druga najvišja številka v Sloveniji za Ljubljano, ki beleži 96 aktivnih primerov. Po številu potrjeno aktivnih primerov sledi novo mesto s 17 aktivno okuženimi osebami.

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno 67 oseb. Tudi regionalno se po aktivnih primerih uvrščamo na dugo mesto v Sloveniji. Največ aktivnih je v Osrednjeslovenski regiji, in sicer 151 oseb. Največ aktivno okuženih v naši regiji je v Celju (26) sledijo Šentjur (8), Velenje (5), Laško (4), Rečica ob Savinji (4), Žalec (3), Polzela (2), Rogaška Slatina (2), Štore (2), Šmarje pri Jelšah (2), Zreče (2), po eno aktivno okuženo osebo pa imajo še v Braslovčah, Ljubnem, Rogatcu, Taboru in na Dobrni.

V Savinjski regiji od začetka epidemije še niti ene okužbe niso potrdili v občinah Vransko, Gornji Grad, Luče in Solčava.

Celju je bilo od začetka epidemije potrjenih skupaj 55 primerov okužb s Sars-CoV-2, noben izmed obolelih s covid-19 ni umrl.

V Sloveniji je trenutno aktivno okuženih 414 oseb, hospitaliziranih je 17 bolnikov (9 v UKC Ljubljana, 8 v UKC Maribor). Noben od bolnikov ne potrebuje oskrbe na intenzivni negi. V celjski bolnišnici se trenutno ne zdravi noben covid bolnik. Skupaj je od začetka epidemije v Sloveniji umrlo 133 oseb. Včeraj ni umrl nihče.

B.S.