Na Celjskem včeraj 13 potrjenih okužb. Nove okužbe med zaposlenimi na OŠ Braslovče


Včeraj je bilo v Sloveniji, na podlagi 1202 testiranj, potrjenih 43 okužb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je 23 bolnikov s covidom-19, trije potrebujejo zdravljenje na intenzivni negi. Včeraj ni umrl nihče.

Največ primerov, šest, so po podatkih covid-19 sledilnika včeraj potrdili v ljubljanski občini. Drugo največje število potrjenih okužb pa je bilo včeraj v Šentjurju in Mariboru, kjer so potrdili po štiri nove okužbe. V Celju sta bili včeraj potrjeni dve okužbi.

V občini Braslovče, kjer so pred dnevi zaprli podružnično šolo v Trnavi, so pri zaposlenih v matični OŠ Braslovče potrdili še tri dodatne okužbe. Skupaj je tako sedaj potrjeno okuženih že sedem zaposlenih v braslovški šoli.

Na Celjskem je bilo sicer včeraj potrjenih kar 13 novih okužb. Največ v Šentjurju (4), v Celju (2), po ena okužba pa je bila potrjena v občinah Rogaška Slatina, Štore, Vojnik, Dobrna, Žalec, Velenje in Šoštanj. V Savinjski regiji ostajajo le še tri občine, ki od začetka epidemije še nimajo potrjene okužbe. To so tri zgornjesavinjske občine Gornji Grad, Luče in Solčava.

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno 95 oseb. Največ aktivno okuženih v naši regiji je v Celju (23) sledijo Šentjur (18), Rogaška Slatina (12), Šmarje pri Jelšah (5), Žalec (5), Velenje (4), Slovenske Konjice (4), Tabor (3), Dobrna (3), Laško (3), Ljubno (2), Prebold (2), Zreče (2), po eno aktivno okuženo osebo pa imajo še v občinah Braslovče, Nazarje, Polzela, Rečica ob Savinji, Rogatec, Šoštanj, Štore, Vojnik in Vransko. V Sloveniji je trenutno aktivno okuženih 514 oseb.

Na OŠ Braslovče nove potrjene okužbe

Župan občine Braslovče Tomaž Žohar je danes sporočil, da se situacija v OŠ Braslovče slabša. V matični šoli so namreč včeraj, na podlagi dodatnih preventivnih testiranj, ki jih je plačala občina, potrdili tri nove okužbe med zaposlenimi. Trenutno imajo tako v OŠ Braslovče med zaposlenimi skupaj potrjenih sedem primerov okužb.

V četrtek so zaradi potrjenih okužb med zaposlenimi že zaprli POŠ Trnava. Tako zaposlenim kot otrokom (učencem vseh štirih razredov ter otrokom dveh od petih oddelkov vrtca) na POŠ Trnava je bila odrejena 14-dnevna karantena.


B.S.