6. koncert cikla Džjezz do it z zasedbo GCC jazz projekt v celjskem Metropolu (foto in video)


Minuli petek je v kavarni celjskega Metropola potekal pravi glasbeni spektakel za vse ljubitelje jazz glasbe. Predstavili so se člani zasedbe GCC jazz projekt, inštrumentalna zasedba, ki združuje sedanje in nekdanje dijake ter profesorje te šole in deluje približno dve leti.

V Metropolu so se s programom znanih jazz standardov in zimzelenih slovenskih in tujih melodij predstavili pobudnik GCC jazz projekta trobentač Anže Žgank, vokalist in saksofonist Miha Žgank, kitarist David Bevc, vokalist in harmonikar Mihael Strniša, bas kitarist Žiga Žgank, pianist Gregor Deleja in bobnar Mitja Telič. 6. koncert je bil tudi uvod v drugo polovico sezone novega koncertnega cikla jazz glasbe Kina Metropol in Hiše kulture Celje.

GCC jazz projekt spada torej med novejše vokalne in inštrumentalne sestave Gimnazije Celje – Center. Slednja se že vrsto let ponaša z zelo bogatim kulturnim življenjem, v katerem vsekakor prevladuje glasbe.  Zasedba GCC jazz projekt, ki je nastal leta 2011, se je dodobra izpopolnila in razširila repertoar, s koncerti po vsej Sloveniji si je utrdila ime. Program obsega znane jazz standarde in zanimive priredbe različnih popularnih in ljudskih skladb iz Slovenije in Balkana.

Obiskovalci so uživali v preigravanju odličnih glasbenikov.

Minuli petek je zasedba GCC jazz projekt v kavarni Metropola obiskovalce razvajala s pestrim izborom obširnega repertoarja. Ob tem je potrebno izpostaviti, da je jazz glasba prav s ciklom Džjezz do it! končno tudi v Celju dobila svoje stalno mesto. Vse do vrhunca, jazz festivala, ljubitelje tovrstne glasbe čaka še pet odličnih koncertov, prihodnji bo na vrsti že v začetku februarja, ko se bo v Metropolu predstavil znan slovenski jazz pianist Milan Stanisavljević s svojo zasedbo.

O minulem koncertu in o samem projektu Jazz do it! smo se pogovarjali z vsestranskim glasbenikom, učiteljem glasbe in vodjo projektov Gregorjem Delejo, kar si lahko ogledate v spodnjem video posnetku. Vabljeni pa tudi k ogledu galerije fotografij, ki smo jih posneli na dogodku.

[simpleviewer width=100% height=700 id=307]

v/t/f: eH