Dekleta iz zasedbe Katrinas povsem navdušila obiskovalce Vodnega stolpa Celje (foto, video)


Koncert Katrinas
Koncert Katrinas

 V torek zvečer so Špital za prjatle in atrij Vodnega stolpa Celje do zadnjega kotička napolnili ljubitelji kvalitetne glasbe. Udeležili so se namreč koncerta zasedbe Katrinas, ki je vse obiskovalce povsem prevzel in pozitivno presenetil.

Katrinas sestavljajo Katarina Habe, Sanja Mlinar Marin in Petra Grkman. Katarino, Sanjo in Nežo povezujejo skupne glasbene vizije in ustvarjalni zagon. Druži jih želja po ustvarjanju kvalitetne večglasne vokalne glasbe in po prenašanju njene pozitivne sporočilnosti ljudem. Pozitivno energijo dekleta prenašajo preko svoje glasbe in tudi preko svojih besed. Tako so že tako emocionalno močne skladbe ob življenjskih nagovorih pridobile posebno moč.

“Opaziš lepoto v stvareh in ljudeh živiš drugače. Živiš prebujeno,” je med drugim obiskovalcem zaupala Katarina Habe, ki je s tem razkrila tudi odnos deklet do njihove glasbe. Ravno zaradi takšne perspektive ne preseneča, da je repertoar deklet, ki so vokalno in harmonično zelo močna, poln zares kvalitetnih avtorskih sklab in tudi hudomušnih priredb (Idem tamo gdje je sve po mom, A night like this itd.). Ravno glasba je namreč njihov čarovnija, ki jih v mislih ponese vsepovsod in so še posebej hvaležne, da se njihova življenja ves čas prepletajo z glasbo.

Zasedba Katrinas je s svojo glasbo in pozitivno energijo navdušila obiskovalce koncerta.
Zasedba Katrinas je s svojo glasbo in pozitivno energijo navdušila obiskovalce koncerta.
Sanja Mlinar Marin je na klavirju nastopila tudi kot samostojna izvajalka.
Sanja Mlinar Marin je na klavirju nastopila tudi kot samostojna izvajalka.

Dekleta iz zasedbe Katrinas pa se zavedajo, da življenje ni le umirjen sprehod, posut s cveticami. Vse prepogosto namreč naletimo na črne oblake, ki nas v celoti objamejo, vendar moramo najti pot iz njih in stremeti k soncu. Tako tudi tisti, ki so nas zapustili, nikoli zares ne odidejo in nas ves čas objemajo kot topli sončni žarki. “Vse premalokrat opazimo, kaj smo imeli šele, ko to izgubimo,” je tudi opozorila Katarina Habe in ravno zato je toliko bolj potrebno, da znamo v življenju uživati z vsemi dragocenimi malenkostmi, ki nas obdajajo.

Ob takšni emocionalni noti in kvaliteti glasbe, ki jo je ponudil ženski trio, tako ne preseneča, da je bil torkov koncert odlično obiskan in je pri vsakem od obiskovalcev pustil prav poseben pečat. Nekaj vtisov iz samega koncerta lahko tudi sami zberete ob ogledu spodnjega video posnetka in fotogalerije.

[simpleviewer width=100% height=700 id=653]

F/T/V: Tina Ožvald

polsi-matic-urban-klik