105. rojstni dan sestre Mare

11. 08. 2017 14:32

Te dni svoj že 105. rojstni dan praznuje sestra Mara – Marija Vampelj, ki je članica redovne skupnosti Frančiškank Marijinih misijonark v župniji svete Cecilije v Celju.

Sestra Mara – Marija Vampelj, te dni praznuje svoj 105. rojstni dan. Kot sedaj že veleva tradicija so sestro Maro tudi letos obiskali in ji čestitali nekateri pomembni gostje.

sestra-mara-zupan-srotTokrat so ji ob visokem osebnem jubileju, poleg župana Mestne občine Celje Bojana Šrota, prišli čestitati tudi podpredsednik krajevne skupnosti Pod Gradom Sašo Farčnik, predstavnica Rdečega križa Majda Pirnat in predstavnica župnijske Karitas Sonja Slamnik.

Sestra Mara sicer v Celju živi pet let. Na začetku svoje poti je kot sestra delovala v Italiji, konec sedemdesetih let pa se je vrnila v Slovenijo in delovala v Cerkljah, Mariboru, Lescah in Ljubljani.

Posvečala se je bolnikom in opravilom doma. Leta 1997 je obiskala Sveto deželo in šla pri svojih 85-tih letih na misijon v Bosno, kjer so sestre odprle skupnost z namenom, da bi vlivale pogum beguncem, ki so
se vračali in jim pomagale pri izgradnji in obnovi domov po vojni.

Leta 2002 se je vrnila v Slovenijo in prišla v skupnost starejših sester v Lesce, pri svojih 99-ih letih pa se je preselila v Celje. Poleg svojega visokega jubileja letos obeležuje tudi 76 let redovnega življenja.

Iskrene čestitke ji pošiljamo tudi iz uredništva Celje.info.

hoomstock-polsi-klik

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
178 queries in 0,782 seconds.