11. Festival prostovoljstva 2016 v Mladinskem centru Celje (foto, video)

27. 04. 2016 07:44

DSC05192Pretekli petek so pred Mladinskim centrom Celje v sklopu 11. Festivala prostovoljstva podelili nagrade za naj prostovoljca preteklega leta.

Natečaj za naj prostovoljca 2015 so tudi letos izvedli med prostovoljci Mestne občine Celje. S festivalom so se želeli zahvaliti vsem prostovoljcem in organizacijam, ki se s tem ukvarjajo, hkrati pa osveščati širšo javnost o aktivnostih, ki jih le-ti izvajajo. V Celju je registriranih več kot 250 prostovoljcev, a verjetno na tem področju deluje veliko več posameznikov.

»Mislim, da je tukaj predvsem pomemben ta navdih, ki ga dajete drug drugemu, navdih, ki ga prostovoljci dajete uporabniku, s katerim delate, organizaciji, v kateri delujete.« je v svojem pozdravnem govoru povedala direktorica MCC-ja Glorjana Veber in poudarila, da je pomembno čutiti sočloveka, se vanj vživeti in iz tega narediti največ kar lahko.

»Na mestni občini Celje cenimo takšne pobude in prizadevanja ter jih tudi z veseljem podpiramo. Ponosni smo na prostovoljce, ki z nesebičnostjo in požrtvovalnostjo dokazujejo, da je dobro na tem svetu, da so ljudje, ki gledajo in vidijo širše. Ljudje, ki imajo posluh za življenje, za družbo v kateri živimo in delamo.” je povedala predstavnica Mestne občine Celje.

DSC05250

Naslove za naj prostovoljca preteklega leta so podelili v treh starostnih skupinah.

  1. Od 12 do 15 let: Larisa Ravnjak
  2. Od 16 do 19 let: Tjaša Lešničar Ojstrež
  3. Od 20 do 29 let: Urška Založnik
  4. Od 30 do 60 let: Silvester Pur
  5. Nad 60 let: Neta Timer

Podelitev je spremljal tudi kulturni program. Zbranim so se s točkami predstavili društvo Sožitje in dijaki Srednje zdravstvene šole Celje. Vabljeni k ogledu enega izmed nastopov in ogledu priložene fotogalerije.

[simpleviewer width=100% height=700 id=971]

K. S.

polovicka_celje_klik

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
199 queries in 0,763 seconds.