2. Festival sladkih dobrot & praznik štrudlja ter 1. Festival čebeljih pridelkov in izdelkov na celjskem sejmišču (foto)


DSCN0440 (Kopiraj)Z novo sezono so se minulo soboto na celjsko sejmišče vrnile sejemske sobote.

Novi ciklus Sobot na celjskem sejmišču smo na Celjskem sejmu začeli sladko, saj so organizatorji najprej pripravili 2. Festival sladkih dobrot in praznik štrudlja ter 1. Festival čebeljih pridelkov in izdelkov, ki ga pripravljajo s ČZS.

Festivalsko dogajanje je potekalo v večji sejemski dvorani C, ki jo je Celjski sejem v celoti prenovil pred letošnjim MOSom. Vstop na festivala bo še naprej prost, ponudniki pa bodo obiskovalcem znova omogočali degustacije svojih izdelkov na podlagi degustacijskih kupončkov.

Sladkanje in priprava na zimske mesece

 Več kot 40 ponudnikov iz cele Slovenije se je predstavilo na 2. Festivalu sladkih dobrot in praznika štrudlja ter 1. Festival čebeljih pridelkov in izdelkov. Obiskovalci so lahko poizkusili in kupili najrazličnejše domače sladke dobrote (od piškotov, peciva do marmelad in kompotov), posebna pozornost pa je bila namenjena štrudlju, ki je v teh jesenskih dneh najpogosteje polnjen z jabolki in skuto. Ponudbo so dodatno popestrili tudi drugi kulinarični izdelki kot so različni mlečni in pekarski izdelki, različna olja in čaji, mesnine …

DSCN0417 (Kopiraj)

Na 1. Festivalu čebeljih pridelkov in izdelkov, ki ga Celjski sejem pripravlja v sodelovanju s ČZS, pa so obiskovalci lahko naredili zalogo zdravih čebeljih predelkov in izdelkov za mrzle zimske mesece. Pozimi se še posebej zavemo, kakšen vir energije, mineralnih snovi in drugih koristnih učinkovin imajo čebelji izdelki.

Slovensko kosilo Brez čebel ni hrane

DSCN0433 (Kopiraj) DSCN0407 (Kopiraj)ČZS je ob tej priložnosti pripravila dan shem višjih kakovosti medu ter posebno slovensko kosilo iz certificiranih zaščitenih kmetijskih pridelkov, ki ga s proizvajalci teh pridelkov organizirajo pod sloganom Brez čebel ni hrane. V zvezi tako nadaljujejo s prakso uspešno izvedenih kosil iz certificiranih zaščitenih kmetijskih pridelkov v preteklih letih s katerimi so osveščali javnost o kakovostni slovenski hrani. Del kosila je zajemala tudi skupna novinarska konferenca, na kateri je sodelovalo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Na ČZS namreč letos praznujejo 10 let medenega zajtrka, ki so ga v letu 2011 nadgradili v Tradicionalni slovenski zajtrk, Vlada RS pa je leta 2012 ta dan, tretji petek v novembru, razglasila za dan slovenske hrane.

Podelitev Zlatega medenjaka 2016

Dogajanje na 1. Festivalu čebeljih pridelkov in izdelkov je še dodatno popestril izbor Zlatega medenjaka 2016. Natečaj za izdelavo in oblikovanje izvirnih slovenskih medenjakov je razpisala Čebelarska zveza Slovenije v sodelovanju s Celjskim sejmom in revijo Maja. Najvišje priznanje, naziv Zlati medenjak 2016, sta si že tretje leto zapored prislužili Dagmar Gojčičova in Sara Vanicka Gojčič iz Hoč. Njuna Medena kamrica je zmagala v kategoriji klasičnih oz. tradicionalnih medenjakov ter postala absolutna zmagovalka oz. Zlati medenjak 2016.

19. novembra na sejmišču 2. Festival vina, pršuta in salam

Po sladkih dobrotah bodo novembra na svoj račun prišli ljubitelji suhomesnatih izdelkov in vina. Festival vina, pršuta in salam je bil že v svoji prvi izvedbi eden najbolje obiskanih mesečnih kulinaričnih festivalov na celjskem sejmišču. Potekal bo v sejemski dvorani C od 9. do 19. ure. Vstop bo prost, do takrat pa se “posladkajte” s foto utrinki najslajšega sejma v Celju.

[simpleviewer width=100% height=700 id=1045]

fitness-olimpus-polsi