3. etapa dirke Po Sloveniji 2022: Pogačar drugo leto zapored celjski grof (foto, video)

17. 06. 2022 16:27

S 3. etapo Žalec – Celje se je 28. dirka po Sloveniji prevesila v drugo polovico in že postregla s prvimi odgovori o končnem zmagovalcu. Kolesarji so prekolesarili praktično celotno Spodnjo Savinjsko dolino, vrhunec pa je sledil v Celju, ki je kolesarje pozdravil z dežjem. Znova pa se je dirka praktično že odločila na vzponu na Svetino, kjer je Tadej Pogačar, sicer nekoliko manj silovito kot lani, pometel s konkurenco.

Karavana se sedaj seli v Laško, kjer bo v soboto ob 10.55 start 4.etape Laško – Velika planina. Vse podrobnosti o poteku etap na 28. dirki Po Sloveniji najdete TUKAJ.

Kot se je predvidevalo že pred začetkom dirke, da bosta odgovore o zmagovalcu 28. dirke Po Sloveniji dali 3. in 4. etapa, se je to naposled res zgodilo. Etapa s startom v Žalcu je bila vse do Celja dokaj mirna z manjšo skupino ubežnikov, ki je vodila vse do Celja. Tam je kolesarje pričakal dež, kar je očitno vzpodbudilo glavnino, da čim prej ujame ubežnike. To se je še pred vzponom na Svetino tudi zgodilo. Podobno kot lani, je prvi kolesar sveta Tadej Pogačar stvari tam vzel v svoje roke in skupaj z moštvenim kolegom do te etape vodilnim Rafalom Majko najprej z glavnino kolesarjev ujel ubežnike, nato pa jo še razbil in sam silovito začel vzpon. Sledil mu je lahko le Slovenec Matej Mohorič in suvereno opravil s konkurenco, ki pa ga je nato nekoliko pobralo. Celje je takrat že znova obsijalo sonce, a sta bila Pogačar in Majka na mokri cesti previdna, tako da ju je ujel Nicola Conci. Vsi trije so se skupaj pripeljali do Celja, medtem ko so zasledovalci že zaostajali.

Tadej Pogačar je nato v zadnjem delu dirke, predvsem pa na zadnjem vzponu na Stari grad Celje znova pokazal svojo moč in suvereno zmagal s časom 3.27,09, kar je okoli 5 sekund boljši čas od lani, ko pa je bila trasa etape drugačna. Slavje sicer ni bilo tako prepričljivo kot lani, a je kljub temu zanesljivo prevzel vodstvo na dirki in praktično že odločil zmagovalca. Ni namreč pričakovati, da bi lahko na jutrišnji etapi z vzponom proti Veliki planini Pogija kdo še ogrozil.

Z 11 sekundnim zaostankom je bil drugi na današnji etapi Pogačarjev moštveni kolega Poljak Rafal Majka, tretji pa Italijan Nicola Conci, ki je zaostal 14 sekund. Luka Mezgec, Vincenzo Albanese in Matej Mohorič so zaostali 36 sekund. V skupnem seštevku je vodstvo na dirki prevzel Tadej Pogačar, drugi je do danes vodilni Rafal Majka, tretji pa Domen Novak.

 

Spodaj vas vabimo k ogledu nekaj utrinkov današnje etape:

Start 3. etape v Žalcu:B.S., naslovna fotografija: Tour Of Slovenia

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 2,191 seconds.