54. sejem MOS Celje 2022: program dogajanja in koristne informacije


54. MOS – Mednarodni obrtni sejem v Celju bo na celjskem sejmišču potekal med 14. in 18. septembrom.

Osrednji poslovno-sejemski dogodek Slovenije bo letos vsebinsko dopolnjen.

MOS bo letos obiskovalcem ponovno ponudil pestro izbiro rešitev po posebnih sejemskih cenah in ugodnostih, ogled novosti v živo, možnost primerjanja ponudnikov na samem licu mesta in pa dogovore na štiri oči v kar 5 različnih razstavnih področjih – MOS DOM, MOS TEHNIKA ENERGETIKA, MOS TURIZEM, MOS B- DIGGIT in MOS PLUS.

Letošnji MOS bo osredotočen na samooskrbo s hrano in energijo, gradnjo, opremljanje in prenovo doma, nakup strojev in orodja za obrtnike in podjetnike, izbiro destinacij, kamor boste potovali, izbiro in pripravo hrane ter na tradicionalno sejemsko nostalgijo z izdelki široke potrošnje.

Sejem bo svoja vrata odprl 14. septembra ob 9.00 uri, slavnostno odprtje 54. MOS-a pa bo se bo zgodilo prvi sejemski dan ob 10. uri v Modri dvorani.

Sejem je razdeljen na 5 razstavnih področij:
 • MOS Dom (ponuja vse na enem mestu za gradnjo in obnovo doma, da boste z nasveti strokovnjakov dosegli svoj sanjski dom. Tudi s pomočjo sončnih elektrarn – ali pa prav zaradi njih)
 • MOS Tehnika Energetika (združuje vsebine dveh vsem dobro poznanih sejmov Energetika in MOS Tehnika ter odpira nove priložnosti za predstavitev podjetij s področja profesionalnih energetskih rešitev)
 • MOS Turizem (vam omogoča, da odkrijete kam naslednjič odpotovati na počitnice ali kratek oddih ter kam po izvrstna kulinarična doživetja)
 • MOS B – DIGGIT (pokriva področje inovativnih digitalnih rešitev in odpira nove priložnosti, da bodo podjetniki in podjetja proces digitalizacije lažje in bolj učinkovito vpeljali v svoje poslovanje)
 • MOS Plus (ohranja tradicionalno sejemsko nostalgijo z izdelki široke potrošnje in z razstavnim programom eMobilnosti, kjer bodo v ospredju električna kolesa, skuterji in skiroji)

MOS spremljajo tudi predavanja, dogodki in delavnice iz posameznih področij, kjer lahko dobite številne koristne informacije.

Odpiralni čas in parkiranje

Odpiralni čas: 9.00 – 18.00

Okrog sejmišča boste našli veliko število označenih uradnih sejemskih parkirnih mest, kjer boste za celodnevno parkiranje avtomobila odšteli samo 5 EUR, vsak dan po 16. uri pa je parkiranje GRATIS! Cene veljajo za uradna sejemska parkirišča?️(lokacije označene v načrtu sejmišča – spodaj).

Na celjski sejem mogoče tudi s Celebusom

Večkrat dnevno bo po mestu vozil tudi Celebus, ki omogoča prevoz do Celjskega sejma (ali pa vsaj v bližino) po dveh linijah. Ti dve liniji sta modra linija – linija 3, s postajališčem pri City centru Celje, ter roza linija – linija 4, s postajališčem pred Celjskim sejmom. Zemljevid z linijami dobite TUKAJ (klik).

Cenik sejemskih vstopnic, ceneje za kolesarje + nagradna igra »S kolesom na MOS!«

Predprodajna cena celodnevne vstopnice je 7 EUR (prvi sejemski dan 5 EUR). Redna cena celodnevne vstopnice za odraslo osebo je 9 EUR. Upokojenci, študenti, dijaki, učenci, otroci, kolesarji, in še nekaj skupin obiskovalcev, so deležni dodatnega popusta.

Vsak, ki se bo pripeljal s kolesom na sejem, bo lahko kupil še cenejšo karto, in sicer za 6 EUR. Prav tako lahko lahko sodelujete v nagradni igri »S kolesom na MOS!«. Pogoje za sodelovanje najdete tukaj.

Cenik vstopnic najdete tukaj.

Razstavni in spremljajoči program

Načrt sejmišča:

 

Program po dvoranah:
 • C – TURISTIČNE DESTINACIJE IN KULINARIKA
 • D    –    STAVBNO POHIŠTVO, GARAŽNA IN INDUSTRIJSKA VRATA, NOTRANJA IN ZUNANJA SENČILA, TALNE OBLOGE, OGRAJNI SISTEMI, GRADNJE HIŠ
 • E – POHIŠTVO IN NOTRANJA OPREMA, POSTELJE
 • – OPREMA IN ORODJA ZA PODJETA IN DOMAČE MOJSTRE
 • L – ENERGETIKA, FOTOVOLTAIKA, SANITARNE IN STROJNE INSTALACIJE, ČISTILNE NAPRAVE IN KOMUNALNA OPREMA, LOGISTIČNE IN INFRASTRUKTURNE STORITVE, TELEKOMUNIKACIJE IN OPREMA
 • L1 –DIGITALIZACIJA, OZS, OBMOČNE OBRTNO-PODJETNIŠKE ZBORNICE, STROKOVNE SEKCIJE ZBORNICE, SKUPINSKE PREDSTAVITVE TUJIH DRŽAV, INFORMACIJSKO KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE IN  POSLOVNE STORITVE, MOSovi PODJETNI TALENTI, MIZŠ “STIČIŠČE ZNANOSTI IN GOSPODARSTVA”
 • M – IZDELKI ŠIROKE POTROŠNJE IN IZDELKI ZA OSEBNO RABO
 • ZP2 – KAMPING & KARAVANING 
 • ZP3 UREJANJE OKOLICE, NADSTREŠKI, MONTAŽNE GARAŽE, MOBILNE HIŠE, OGREVANJE
 • ZP4 BAZENI IN JACUZZI, GRADBENA MEHANIZACIJA, VILIČARJI, STROJI IN ORODJA
 • ZP5 IZDELKI ŠIROKE POTROŠNJE
 • ZP6 OSEBNA IN GOSPODARSKA VOZILA, ELEKTRIČNA VOZILA, ŠTIRIKOLESNIKI, MOTORJI

Podroben razstavni program po dvoranah najdete TUKAJ (klik!)

Zemljevid in katalog razstavljavcev po dvoranah najdete TUKAJ (klik!)

Celoten spremljajoči program po dnevih pa najdete TUKAJ (klik!)

VSE PODROBNOSTI TUKAJ (klik)

foto: Celjski sejem