Agritech 2020 obiskalo preko 21 tisoč obiskovalcev


Celje je bilo od srede do nedelje že drugič stičišče vrhunske kmetijske in gozdarske mehanizacije.

Po lanski, izredno uspešni izvedbi sejma, so organizatorji letos poskrbeli za še boljši in obširnejši razstavni program, kakor tudi obsejemske dogodke. To se je poznalo tudi pri številu obiskovalcev, ki je preseglo lanski obisk.

Agritech je letos obiskalo preko 21 tisoč obiskovalcev, kar je 500 več kot lani. Prav tako se je letos na Agritechu predstavilo dvakrat več razstavljavcev kot lani, in sicer 120, s tem pa skupno kar 300 blagovnih znamk, ki so napolnili 8 dvoran in nekaj zunanjih površin. Poleg razstavljavcev s področja kmetijske in gozdarske mehanizacije, so se letos predstavili tudi razstavljavci, ki ponujajo semena za poljedelstvo in travo, gnojila, škropive, krmila, zaščitna sredstva, dodatke za prehrano živali, stroje in opremo za živinorejo ter vinogradništvo.

Uspeh sejma Agritech gre pripisati svoji ciljni usmerjenosti k strokovnim obiskovalcem, s čimer se razlikuje od ostalih kmetijskih sejmov v Sloveniji.

Sejem je poskrbel tudi za številne obsejemske dogodke. Mi smo Agritech 2020 obiskali na dan odprtja. Reportažo si lahko ogledate tukaj.