Aktualne informacije o sanaciji poplav v Celju (dopolnjeno)


V Celju intenzivno poteka sanacija škode po poplavah. V nadaljevanju so strnjene bistvene informacije z današnjega dopoldneva.

Še vedno velja ukrep prekuhavanja vode.

Zaprti so polulski most, podvoz Tremerje, mestni park, splavarska in levška brv ter kolesarska povezava proti Laškem. Ceste so večinoma očiščene in prevozne, nekaj zapor je še v Slatini, Lahovni, Šmartnem v Rožni dolini in Rupah.

Težave so povzročili tudi plazovi, tako da so gasilci evakuirali stanovalce ene hiše. Izvedeni so bili vsi geološki pregledi in aktivnosti za sanacijo. Oskrba z vodo, plinom in elektriko, kjer ni bila poškodovana infrastruktura, je nemotena.

Zasebnemu vrtcu v Medlogu so zagotovili nadomestne prostore v enoti Aljažev hrib Vrtca Tončke Čečeve.

V RCERO so pripravljeni na sprejem odpadkov iz regije z okrepljenimi ekipami.

Pri sanaciji so včeraj javnim podjetjem in zavodom pomagali številni prostovoljci, danes poteka še selitev knjig v Osrednji knjižnici Celje.

Številne ekipe prostovoljnih in poklicnih služb zaščite in reševanja so že napotene na pomoč v preostale dele regije, pridružili se jim bodo tudi prostovoljke in prostovoljci. Vsem velja velika zahvala!

Za klice občank in občanov ostaja aktivna urgentna telefonska številka (03) 428 09 00, pa tudi e-naslov [email protected].

Danes se bo začelo tudi ocenjevanje škode na javni infrastrukturi. Za prijavo škode na zasebnem premoženju čakajo na navodila države .

Vse občanke in občane, ki želijo donirati finančna sredstva za pomoč v Savinjski regiji, lahko to storijo preko Društva Enostavno pomagam (https://www.enostavnopomagam.eu/projekti/zbiranje-financne-pomoci-za-zrtve-poplav-v-celju/).

Tisti, ki želijo donirati finančna sredstva za prizadeta območja po celi državi, pa lahko to storijo preko Rdečega križa in Karitasa oziroma z sms-i UJMA5, UJMA10, KARITAS5, KARITAS10 na številko 1919. Humanitarne organizacije sprejemajo tudi vloge za pomoč vseh prizadetih v ujmah.

Celoten izkupiček od prodaje kart na tekmi NK Celje : Neman Grodno bo namenjen družinam, ki so bile prizadete v nedavnih poplavah:

Utrinek z odpravljanja posledic poplav v enem od vrtcev:

Dodano naknadno: