Aktualno iz obnove mestnega središča

17. 05. 2014 19:12

cankarjeva-vodnikovaZ Mestne občine Celje so sporočili, da v sklopu izvedbe projekta Ureditev Glavnega trga in dela Stanetove ulice v Celju dela napredujejo v malo počasnejšem tempu, saj so pomembne arheološke ostaline na Glavnem trgu pogojevale izvedbo pod nadzorom in stalnim usklajevanjem z Zavodom za varstvo kulturne dediščine.

Trenutno so dela v zadnji tretjini izvedbe, tako na Glavnem trgu kot na Stanetovi ulici, s tem, da je Stanetova ulica razen navezave na Miklošičevo, že dokončana.

Pretežni del trga pred Metropolom je zaključen. Trenutno se izvajajo dela na križišču Cankarjeve in Stanetove ulice, v prejšnjem tednu pa so bila zaključena asfalterska dela. V teku je izvedba kanalet za odvodnjavanje meteornih vod in potekajo priprave na polaganje finalnega tlaka.

Popolna zapora bo potrebna za križišče Cankarjeve, Vodnikove in Stanetove ulice. Napoved za zaporo bo pravočasno posredovana medijem.

 

Popolna zapora Gosposke ulice

Na Glavnem trgu so arheološka izkopavanja v zaključni fazi. Arheologi napovedujejo, da bodo do konca tega tedna dokončali z restavratorskimi deli najdenih mozaikov. Tlakovanje trga se etapno nadaljuje. Proti koncu tedna je načrtovano pripravljanje spodnjih plasti Gosposke ulice. Od 14. maja je v veljavi popolna zapora Gosposke ulice za ves tovorni promet, v prihodnjem tednu pa je predvideno asfaltiranje Gosposke ulice in del preostalega dela trga. Dela bodo kljub zapletom na projektu zaključena predvidoma do konca letošnjega poletja.

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
186 queries in 1,781 seconds.