Bo dostava pošte na Celjskem zopet potekala nemoteno?

15. 02. 2017 12:55

V preteklih dneh je bila dostava pošte zaradi razmer na Pošti Slovenije nekoliko okrnjena. Preglavice je povzročala tudi številnim Celjanom.

Težave pa niso nastajale samo v Celju, saj je Pošta Slovenije zaradi neverjetnega povečanja bolniških odsotnosti s koncem prejšnjega tedna sprejela začasni ukrep glede dostave pošiljk. 

S tem naj bi se dostava pošiljk od ponedeljka dalje na določenih območjih izvajala vsak drugi delovni dan. Čeravno gre za začasen ukrep, pa kaže, da se bodo težave z dostavo pošte nadaljevale. Poštarji v Ljubljani, Mariboru, Celju in Kopru naj bi začeli z belo stavko, vendar je v praksi do nje prišlo le v Kopru. Gre za organizirano prekinitev dela delavcev za realiziranje ekonomskih in socialnih pravic. Povečan obseg dela zaradi bolniških odsotnosti je bila namreč kaplja čez rob, saj so zaradi okrnjenega obsega delovne sile morali poštarji delati več kot 8 ur. 

V Poslovni enoti Celje pravijo, da je bilo v celjski regiji zaradi kadrovskih razmer najhuje na območjih glavne celjske pošte, v Vojniku in Slovenskih Konjicah. 

V Poslovni enoti Celje poudarjajo, da so na celjskem območju najtežje kadrovske razmere na območjih glavne celjske pošte, v Vojniku ter v Slovenskih Konjicah. V prvi je bilo namreč včeraj odstotnih 15 pismonoš, v Vojniku ter v Slovenskih Konjicah po štiri pismonoše. 

Zaradi nevzdržnih razmer naj bi včeraj potekal sestanek med poslovodstvom Pošte Slovenije in predstavniki njenih dveh reprezentativnih sindikatov. Ali to pomeni, da bo dostava pošte kmalu zopet potekala nemoteno?

 

 
Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
146 queries in 0,811 seconds.