Bojan Šrot po nov mandat na svoji listi. Ambicije kažejo nekateri drugi, a večina še “spi”


Znano je, da se bo celjski župan Bojan Šrot jeseni potegoval še za svoj šesti mandat na tem položaju. Enako kot doslej namerava to funkcijo opravljati nepoklicno, saj ima obenem tudi odvetniško pisarno, za razliko od preteklosti pa se bo za novo štiriletje potegoval z drugačnim ozadjem.

Doslej je bil namreč kandidat Slovenske ljudske stranke, ki jo je od jeseni 2007 leto dni in pet mesecev tudi vodil. V začetku leta 2016 je iz SLS odstopil.

znak_celjska_zupanova_listaSedaj je znano, da bo kmalu ustanovni kongres Celjske županove liste Slovenije, ki naj bi bila registrirana kot politična stranka, Šrot pa je predsednik iniciativnega odbora. Osnovne informacije CŽL objavlja na facebook profilu.

Pred kratkim se je Šrot v Mariboru sicer udeležil sestanka sedanjih in nekdanjih vidnih članov SLS, ki očitno želijo znova priti na skupno pot. Celjski župan je zanikal, da bi se sam vključil v SLS.

Član SLS ostaja Marko Zidanšek, aktualni državni svetnik in prav tako Celjan, ki je SLS vodil od decembra 2014 do letošnjih državnozborskih volitev, ko stranki ni uspel povratek v parlamentarne klopi. SLS je v Celju pomembna politična sila, saj ima v 33-članskem mestnem svetu 9 članov, prav tako pa ima Zidanšek še naprej ambicije krojiti lokalno politiko. Mogoče mu je kakšen navdih zaupala Ajdovska deklica, ki jo je pred kratkim uzrl v Julijskih Alpah.

znak_odprto_celjeNa celjsko politično sceno se kot nova sila s precejšnjim potencialm želi vključiti tudi lista Odprto Celje, ki je zbrana okoli Sandija Sendelbaha, ki je svoje namene razkrila v začetku junija.

Za razliko od ostalih grupacij je v zadnjih tednih začela s številnimi aktivnostmi med občani, kjer opozarjajo na pomanjkljivosti oz. potenciale, ki jih vidijo na območju Mestne občine Celje. Svoje ideje so vse poletje objavljali na facebook profilu, njihova ekipa oz. Mestna hiša v senci pa je razkrita na spletnem mestu OCE.

Razen občinskega svetnika Socialnih demokratov, Damirja Ivančića, ki se bo potegoval za nov mandat in ki je objavil nekaj svojih predlogov za Celje, dva meseca in pol pred volitvami na to temo ni javnih aktivnosti …

Dodajmo, da so v aktualnem sklicu celjskega mestnega sveta poleg prej omenjene skupine zastopane še naslednje “sile”: Stranka modernega centra (7), Slovenska demokratska stranka (5), SD (4), Demokratična stranka upokojencev Slovenije (3), Stranka za delovna mesta (2), Celjska neodvisna lista (1), Nova Slovenija (1), Levica (1).

klapa-intrade-klik