Bojan Šrot potrdil vnovično kandidaturo za župana Mestne občine Celje


V Narodnem domu v Celju je bil v petek redni volilni kongres stranke Celjska županova lista Slovenije, ki je v štirih letih od ustanovitve postala največja in najpomembnejša stranka v Mestni občini Celje, saj ima že okoli 950 članov.

Na kongresu je svojo kandidaturo za župana Mestne občine Celje znova napovedal aktualni župan Bojan Šrot. 

Člani stranke so na volilnem kongresu za predsednika stranke Celjska županova lista Slovenije soglasno izvolili dosedanjega predsednika Bojana Šrota, župana Mestne občine Celje. Za podpredsednici so soglasno izvolili Natašo Milohnoja, ki je bila podpredsednica v zadnjih štirih letih, in Bredo Arnšek, podžupanjo Mestne občine Celje, ki je na tem mestu nadomestila dosedanjega podpredsednika Janka Požežnika. Soglasno smo izvolili člane Sveta stranke.

Kongres stranke se je odvil tudi v pričakovanju potrditve vnovične kandidature Bojana Šrota za župana Mestne občine Celje. Ta se je res zgodila, tako da se bo Bojan Šrot potegoval že za svoj sedmi mandat na čelu Mestne občine Celje. To vodi od leta 1998, na zadnjih lokalnih volitvah leta 2018 pa je prepričljivo slavil že v prvem krogu, ko je prepričal dobrih 56 % volivcev.

Celjska županova lista ima sicer v Mestnem svetu 11 svetnic in svetnikov in je na prejšnjih lokalnih volitvah prepričljivo zmagala.