cART – sejem in druženje v unikatnem vzdušju (foto in video)


Zadnjo letošnjo poletno soboto je pred Kavarno Miško Knjižko v Celju potekal sejem unikatnih izdelkov – cART, ki je na pobudo devetih celjskih mladih umetnic ter pod okriljem Osrednje knjižnice Celje zaživel v juliju 2012. S sejmom unikatnih izdelkov želijo, da bi po vzoru podobnih sejmov, v Sloveniji cART postal zvezda stalnica na nebu celjskega družabnega življenja.

Sejem unikatnih izdelkov cART v pri vrsti omogoča ljubiteljskim umetnikom predstavitev svojih del in s tem povečanje prepoznavnosti, seveda pa predstavlja tudi pomembno raven družabnega življenja – prostor za prijetno druženje v unikatnem vzdušju. Poleg povezovanja ustvarjalnih src, spodbuja ustvarjalke in ustvarjalce lokalnih in mednarodnih razsežnosti ter stremi h kreativnem razmišljanju ustvarjalcev, kupcev in obiskovalcev sejma.

Pestra, barvita, predvsem pa unikatna ponudba sejma unikatnih izdelkov

Atraktivnost in zanimivost sejma unikatnih izdelkov se kaže v širitvi sejma in povečanju števila ponudnikov – od začetnih devetih ponudnic se je sejem razširil na več kot 25 umetnic in umetnikov ter postal prava »unikatna trgovina na prostem«, kjer lahko tisti, ki cenijo ročno delo, najdejo darilca za svoje bližnje ob božiču in novem letu, za veliko noč, rojstne dneve ali kar tako.

Poleg pestre ponudbe je sejem vsekakor dodana vrednost sobotnemu dopoldanskemu sprehodu ter jutranji kavici, je idealna priložnost za nakupovanje drobnih stvari zase ter za prijatelje in znance – številne ideje za raznovrstna, unikatna darila. Minuli sejem je potekal tudi v znamenju zdrave prehrane in dobrega počutja.

Številni obiskovalci sobotnega sejma so si z zanimanjem ogledovali izdelke prijaznih ponudnic. O slednjem se lahko prepričate v spodnji galeriji fotografij, v katero smo zajeli nekaj utrinkov cART-a. Sejem se bo odvijal tudi v prihodnje, vsako tretjo soboto v mesecu. Vabljeni, da se tudi sami prepričate o pestrosti in atraktivnosti sejma, seveda pa sejem ponuja številna zanimiva, predvsem pa unikatna darilca, ki bodo razveselila tako vas kot prijatelje.

Pred kamero smo povabili eno izmed ustanoviteljic in ponudnik cARTA, Danijelo Lončar, ki nam je zaupala nekatere podrobnosti v zvezi s cART, sejmom unikatnih izdelkov v Celju.

[simpleviewer width=100% height=700 id=434]

v/t/f: Egon Horvat