Častni meščan Celja mag. Franc Pangerl. Celjski grbi 11 občanom

03. 02. 2021 14:51
mag. Franc Pangerl (foto: facebook)

Župan Mestne občine Celje bo ob prazniku Mestne občine Celje, 11. aprilu, mag. Francu Pangerlu podelil naziv častni meščan Celja. Podelil bo tudi tri zlate, srebrni in bronasti grb ter šest kristalnih celjskih grbov.

Mestni svet Mestne občine Celje je na včerajšnji seji potrdil vseh 12 predlogov Komisije za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja in nagrade.

Naziv častni meščan Celja letos prejme mag. Franc Pangerl za dolgoletno uspešno vodenje družbe Celjski sejem in utrjevanje prepoznavnosti mesta Celja kot sejemskega mesta v mednarodnem prostoru.

Zlate celjske grbe Mestni svet Mestne občine Celje podeljuje dr. Antonu Šepetavcu za odlično vodenje šole, neutrudno delo pri prenovi in razvoju I. gimnazije v Celju ter predanost vzgojno-izobraževalnemu procesu, prenašanju znanja in vrednot na številne generacije dijakov; Slovenskemu ljudskemu gledališču Celje za 70 let uspešnega delovanja in prispevek h kulturno-družabnemu življenju mesta ter dolgoletno negovanje tradicije festivala Dnevi komedije in Celjski Mohorjevi družbi za 170 let neprekinjenega delovanja in za vrhunske dosežke na področju založništva in kulture ter za širjenje ljubezni in spoštovanja do slovenskega jezika.

Srebrni celjski grbi bo ob prazniku prejel Milan Čepin za izjemen doprinos k razvoju Celja kot športnega mesta ter za predanost h krepitvi rekreativnega, vrhunskega in šolskega športa ter za vzgojo številnih generacij celjskih športnikov; bronasti celjski grb pa Marjan Teržan za uspešno podjetniško pot in prispevek k razvoju celjskega gospodarstva.

Mestna občina Celje bo podelila tudi šest kristalnih celjskih grbov za odličnost v celotnem študijskem obdobju in kot spodbudo za nadaljnje delo, in sicer Aniti Amon, Neži Emi Komel, Tini Robič, Anji Ulaga, Vesni Vrečko Pizzulin in Žanu Žvižeju.

Najvišja priznanja Mestne občine Celje župan podeljuje vsako leto na slovesnosti ob prazniku občine, 11. aprilu. Vsem prejemnikom priznanj iskreno čestitamo!

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 2,212 seconds.