Celjan je izsiljeval, grozil in bil nasilen, zato so ga priprli

09. 11. 2020 11:10

Celjski policisti so prejšnji teden odvzeli prostost in kazensko ovadili Celjana, ki ga sumijo več kaznivih dejanj. 44-letnk naj bi grozil, izsiljeval ter se nasilno znašal nad ožjim družinskim članom. Preiskovalni sodnik mu je odredil pripor.

Celjan naj bi  v oktobru z grožnjam z nožem, grožnjami s pretepom in požigom hiše izsiljeval občanko in od nje zahteval denar. Konec oktobra je zalezoval drugo občanko in ji grozil s pretepom. V mesecu novembru je z grožnjami in udarci, ustrahoval tudi občana.

Poleg vsega naštetega je v prvih novembrskih dneh na več vozilih v Celju in okolici, katerih lastnike je želel s tem ustrahovati, prerezal pnevmatike. Osumljen je tudi tatvine okrasne skulpture izpred enega od celjskih gostinskih lokalov.

V zadnjem mesecu in pol smo ga obravnavali tudi zaradi več kršitev javnega reda in miru.

Prejšnji teden so policisti pri 44-letniku opravili hišno preiskavo in mu zasegli več prepovedane droge konoplje, tri zračne puške, dva noža s katerima je grozil oškodovancem, bokser, zvezdo z rezili (shuriken), mobilni telefon in več drugih stvari.

Storilec naj bi bil odvisnik od prepovedanih drog in pecialni povratnik prekrškov in kaznivih dejanj z elementi nasilja ter kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete. Ker ni zaposlen, si denar za nakup prepovedanih drog zagotavlja z nenehnim izvrševanjem kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete in preprodajo prepovedanih drog.

V preteklosti je bil za tovrstna kazniva dejanja že pravnomočno obsojen. V času storitve omenjenih kaznivih dejanj je bil na prestajanju preizkusne dobe pogojne obsodbe zapora.

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 2,413 seconds.