Celje bo zacvetelo v poletnem cvetju (foto)

12. 05. 2022 11:04

Raznobarvni tulipani in narcise, ki so nas v Celju razveseljevali v zadnjih tednih, so že skoraj odcveteli, zato se v javnem podjetju Zelenice že pripravljajo na zasaditev poletnega cvetja, ki bo naše mesto krasilo vse do jeseni.

V drugi polovici maja bodo zasadili 15.000 sadik desetih različnih vrst cvetja, ki dobro uspeva tudi v vročini.

Gre predvsem za bršljanke, vodenke, novo gvinejke, polnjene begonije, zmajeva krila, dihondrije, mlečke, potunije, itd.. Letos bo zasajenih 1000 sadik več kot lani, v središču mesta pa bo postavljenih kar 15 cvetličnih piramid oz. šest več kot lani. “Kombinacije cvetja bodo zelo barvite, zato verjamemo, da bo odziv med občani in obiskovalci pozitiven. Cvetje bo krasilo mestno središče, podhode ob vpadnicah v mesto, gredice v parku in mestu ter nekatera krožišča. Poletno ocvetličenje bo stalo 39.000 evrov,” razlagajo na Mestni občini Celje.

Ob tem dodajajo, da so celjski tulipani letos prvič zacveteli tudi v pobratenih mestih Doboj in Slavonski brod. Zaposleni v javnem podjetju Zelenice so lani decembra tam posadili 150.000 čebulic. “V aprilu so se tulipani v obeh mestih na veselje občanov bogato razcveteli. Kot nam je sporočil župan Slavonskega broda Mirko Duspara, je njihova ulica Petra Svačića letos pomladi zažarela v pisanih barvah, navdušila domačine in dodatno polepšala javno zeleno površino, za kar so nam zelo hvaležni,” še povedo na celjski občini.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 0,898 seconds.