Celje gosti delegaciji iz Bosne in Hercegovine in Srbije

09. 03. 2012 12:20

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je včeraj sprejel delegaciji iz bosanskega mesta Doboj, s katerim je Celje že dolga leta pobrateno in delegacijo združenja komunalnih podjetij Srbije Komdel.

Na čelu dobojske delegacije je podpredsednik Republike Srpske Enes Suljakanović, v delegaciji sta med drugim tudi načelnik občine Doboj Obren Petrović in predsednik Skupščine občine Doboj Zdravko Petrović.

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot jih je pozdravil že včeraj ob prihodi v Celje, ob čemer je poudaril, da si Celje želi ponovno obuditi sodelovanje med mestoma predvsem na področju civilne družbe: šol, kulture in športa. »Verjamem, da smo gostom iz Doboja pripravili zanimiv program. Zelo smo veseli, da bomona tak način obnovili sodelovanje in prijateljstvo, saj si želimo imeti kvalitetne stike z vsemi pobratenimi mesti.«

Nečelnik občine Doboj Obren Petrović je povedal, da si želi občina Doboj Celje še bolje spoznati ter da jih zanimajo dobre prakse pri izdelavi različnih projektov. »Želimo se povezovati na gospodarskem področju, se od slovenskih strokovnjakov čim več naučiti in seveda poglobiti stike med mestoma.«

Načelnik je župana Mestne občine Celje tudi povabil na obisk ob prazniku občine Doboj.

Isti dan je župan na občini sprejel tudi delegacijo združenja komunalnih podjetij Srbije Komdel. Obema delegacija je predstavil Mestno občino Celje, vodja Oddelka za okolje in prostor mag. Ingrid Mastnak in svetovalka župana za evropske zadeve Saša Heath Drugovič sta predstavili sodelovanje MOC z javnimi podjetji ter predstavitev načina pridobivanja evropskih sredstev, direktor Regionalne gospodarske zbornice Celje Drago Polak pa je gostom predstavil delovanje zbornice.

Po sprejemu na občini so si gostje iz Doboja in Srbije ogledali mesto, sprejeli pa so jih tudi na Regionalnem centru za ravnanje z odpadki Celje, kjer so jim predstavili projekt izgradnje R-CERO in sistem upravljanja z odpadki.

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
182 queries in 0,939 seconds.