Celje druga najbolj “okužena” občina v Sloveniji. Rečica ob Savinji s prvo potrjeno okužbo

18. 08. 2020 10:31

Včeraj je bilo v Sloveniji, na podlagi 1.143 testiranj, potrjenih 27 okužb z novim koronavirusom, od tega 4 na Celjskem. V občini Celje so včeraj po podatkih Covid-19 Sledilnika potrdili dve okužbi, po eno pa na Polzeni in prvo od začetka epidemije tudi v Rečici ob Savinji.

V Savinjski regiji so tako od skupno 32 občin “neokužene” le še 4, v Sloveniji pa 36.

Največ včeraj okuženih je v starostni skupini 14-34 let.

Mestna občina Celja že nekaj zaporednih dni beleži nove potrjene okužbe. V zadnjem tednu dni je bilo tako v Celju potrjenih 13 covid-19 primerov, potrjeno aktivno okuženih pa je v Celju trenutno 18. Celje ima najvišje število aktivno okuženih v Savinjski regiji in drugo največje število v Sloveniji, takoj za Ljubljano, ki jih ima trenutno 69. Grosuplje in Novo mesto za Celjem imata 8 potrjeno aktivno okuženih.

Število potrjeno aktivno okuženih v Savinjski regiji je ponovno naraslo. Trenutno je potrjeno aktivno okuženih v naši regiji 50. Največ aktivno okuženih v naši regiji je kot rečeno v Celju (18) sledijo Velenje (8), Šmarje pri Jelšah (5), Velenje (5), Polzela (4), Žalec (4), Šentjur (3), po dva aktivno okužena sta v občinah Rogaška Slatina in Rogatec, po eno aktivno okuženo osebo pa imajo še v Braslovčah, Mozirju, Rečici ob Savinji, Šoštanju, Taboru, Vojniku in Zrečah.

V Savinjski regiji od začetka epidemije še niti ene okužbe niso potrdili v občinah Vransko, Gornji Grad, Luče in Solčava.

Celju je bilo od začetka epidemije potrjenih skupaj 42 primerov okužb s Sars-CoV-2, noben izmed obolelih s covid-19 ni umrl.

V Sloveniji je trenutno aktivno okuženih 266 oseb, hospitaliziranih je 16 bolnikov (11 v UKC Ljubljana, 5 v UKC Maribor), od vseh so 3 v intenzivni enoti (eden v UKC Maribor in dva v UKC Ljubljana), po eden bolnik v ljubljanski in mariborski bolnišnici je na respiratorju. V celjski bolnišnici se trenutno ne zdravi noben covid bolnik. Skupaj je od začetka epidemije v Sloveniji umrlo 129 oseb. Včeraj ni umrla nobena osiba s covid-19.


B.S.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 11,272 seconds.