Celje včeraj brez novih okužb. V karanteni še en razred celjske šole, na OŠ Braslovče še več okuženih


Včeraj je bilo v Sloveniji, na podlagi 1581 testiranj, potrjenih 42 okužb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je 28 bolnikov s covidom-19, štirje potrebujejo zdravljenje na intenzivni negi. Včeraj ni umrl nihče.

Največ primerov, deset, so po podatkih covid-19 sledilnika včeraj potrdili v občini Ljubljana. Na Celjskem je bila včeraj potrjena zgolj ena okužba, in sicer v Vojniku. V Celju po več kot tednu dni niso potrdili nobene okužbe.

Zaradi okužbe dijakinje je bil razredu na Ekonomski šoli Celje odrejena karantena. Včeraj je bila karantena odrejena tudi razredu na Srednji zdravstveni šoli Celje.

Dodatne karantene razredov tudi na OŠ Braslovče. 

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno 93 oseb. Največ aktivno okuženih v naši regiji je v Celju (22) sledijo Šentjur (17), Rogaška Slatina (13), Šmarje pri Jelšah (5), Žalec (5), Velenje (5), Slovenske Konjice (4), Tabor (3), Dobrna (3), Ljubno (2), Prebold (2), Vojnik (2), Zreče (2), po eno aktivno okuženo osebo pa imajo še v občinah Braslovče, Nazarje, Laško, Polzela, Rogatec, Šoštanj, Štore, in Vransko. V Sloveniji je trenutno aktivno okuženih 546 oseb, največ v Ljubljani, 101.

V karanteni razred na Ekonomski šoli. V karanteni še dva razreda OŠ Braslovče

Potem, ko je bila včeraj karantena odrejena razredu na Srednji zdravstveni šoli Celje, je moral v karanteno tudi en razred začetnih letnikov na Ekonomski šoli Celje. Okužba je bila namreč potrjena pri eni izmed dijakinj v tem razredu.

Kot nam je povedala ravnateljica Bernarda Marčeta so bili o okužbi obveščeni v nedeljo, zaradi česar je bila enemu razredu odrejena karantena. Dijaki se bodo v času karantene šolali od doma, pouk za ostale razrede na šoli pa poteka normalno naprej. Z delom nadaljujejo tudi vsi zaposleni. Drugih okužb na šoli ni potrjenih, prav tako pa na dodatna testiranja ni bilo potrebno poslati nobenega izmed zaposlenih na šoli.

Na OŠ Braslovče, kjer so prejšnji teden zaradi pojava okužb s Sars-CoV-2 zaprli celo podružnično šolo v Trnavi, je danes ravnateljica šole mag. Marija Arh sporočila, da je bila karantena odrejena še dvema razredoma na matični šoli. V zadnjih dneh je bilo namreč potrjeno okuženih še nekaj zaposlenih na šoli, po besedah ravnateljice pa naj bi se okužbe sedaj pojavile tudi med učenci. Dodala je, da so v zadnjih dneh dvakrat dezinfecirali celo šolo, učenci imajo na predmetni stopnji prilagojen pouk v eni učilnici, z gradivom različnih predmetov vstopa k učencem en učitelj. Učenci in zaposleni nosijo maske in upoštevajo druge ukrepe.

Župan občine Braslovče Tomaž Žohar pa je sporočil, da je trnutno na OŠ Braslovče že 12 okuženih zaposlenih in učencev. “Trenutno imamo po nam znanih podatkih 8 pozitivnih učiteljic, 23 jih je v karanteni ter 15 bolnih učencev (od tega 4 potrjene okužbe z virusom Covid-19, določeni še čakajo na rezultate testa). NIJZ je posledično danes v karanteno poslal 2 razreda. POŠ Trnava in vrtec Trnava ostajata zaprta,” je v odzivu na situacijo zapisal župan Braslovč.

B.S., foto: EŠ Celje