Celje znova v znamenju združene dobrodelne tržnice. Tokrat za kuhinjo v Varni hiši (foto)

20. 10. 2021 06:20

Minulo soboto se je v celjskem mestnem središču odvila že 9. Dobrodelna tržnica, na kateri dobrodelne moči združijo humanitarni klubi s Celjskega ter prostovoljci.

Tokrat so na združeni tržnici zbirali sredstva za obnovo dotrajane kuhinje v Varni hiši.

“Zdaj lahko rečemo, da nam je uspela že 9. združena dobrodelna tržnica humanitarnih klubov, ki delujejo v Celju in širšem regijskem prostoru. Vsi člani številnih klubov smo si bili enotni, da je združevanje moči v teh časih nekaj najbolj pomembnega in tudi posebnega, saj so rezultati tako tudi mnogo boljši. Predvsem pa na ta način pokažemo, da kljub različnim programom in različnim ciljnim skupinam, ki jim klubi namenjamo svoje donacije, največ dosežemo, kadar se usmerimo v skupni večji cilj,” je po še eni uspešni dobrodelni akciji dejala koordinatorka tržnice Marijana Kolenko.

Tokrat je bilo na združeni tržnici zbranih 1.820 evrov, ki bo podarjen Varni hiši za obnovo dotrajane kuhinje.

Na 9. dobrodelni združeni tržnici so sodelovali naslednji klubi: Rotary klub Barbara Celjska, Rotary klub Žalec, povezana Rotaract in Interact klub Celje, Lions klub Mozaik Celje in Lions klub Celje, povezana Leo kluba Mavrica in Vitezi, Društvo Enostavno pomagam ter prostovoljci OŠ Lava. Akcijo redno podprejo tudi ZŠAM s stojnicami, Viki Ašič z ozvočenjem ter mediji, ki pomagajo širiti glas o dogodku. Sicer pa se v ozadju dogodka skriva mnogo ljudi, ki se prav tako zavedajo pomena pomoči potrebnim. Predvsem številni posamezniki, ki se ustavijo na stojnicah in darujejo svoje prispevke.

Poseben čas tokratni tržnici so dali tudi dežniki in senčila za lučke, ki so jih tradicionalno pripravili v Lions klubu Mozaik Celje ter dišave odličnih burgerjev, palačink, fritul, pečenih jabolk, in ostalih dobrot, kar je mestno središče naredilo še bolj prijetno za druženje.

foto:

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
148 queries in 0,799 seconds.