Celjski mestni svetniki potrdili investicijsko naravnan proračun za leto 2022 (video)

07. 12. 2021 19:58

Svet Mestne občine Celje je na današnji zadnji seji v tem letu v drugem branju sprejel odlok o proračunu za leto 2022.

V primerjavi s prvim branjem, o čemer smo poročali tukaj, kljub določenim vsebinskim spremembam ni večjih finančnih sprememb: skupni prihodki bodo znašali 70,6 milijonov evrov, skupni odhodki pa nekaj več kot 75 milijonov evrov.

Proračun za leto 2022 z 28,5 milijonov evrov investicijskih odhodkov tako ostaja naložbeno naravnan.

Med spremembami, ki so vključene v drugo branje, je povišanje predvidenih prihodkov iz prodaje stavbnih zemljišč, dodana so sredstva za pripravo projektne dokumentacije za nov objekt Vrtca Zarja, enote Čira čara na Škapinovi ulici, za preplastitev atletske steze na stadionu Kladivar, za mednarodno gasilsko olimpijado, za prvo izvedbo projekta Festival mladih, za izvedbo nadomestnih terminov programov šole v naravi za generacijo otrok, ki je bila prikrajšana v letih 2020 in 2021 itn..

V načrt razvojnih programov je vključen nov projekt, ureditev Centra za duševno zdravje otrok in mladostnikov v Vili Lah. Za projekt Odvajanje in čiščenje odpadnih voda v porečju Savinje je bil zaradi spremembe finančnega toka EU in zmanjšanja sofinanciranja v letu 2021 del aktivnosti prenesen v prihodnja proračunska leta.

Predvideni večji projekti v proračunu za prihodnje leto so tako posodobitev infrastrukture za zbiranje in ravnanje z odpadki na Rceru in Toplarni Celje, obnova in rekonstrukcija cest, energetska sanacija še osmih javnih objektov, upravljanje mobilnosti in zaključek izgradnje kolesarskih povezav v mestu.

Podrobn proračun MOC 2022 najdete tukaj.


foto: zaslonska slika YT TV Celje

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
143 queries in 0,774 seconds.