Celjski mladinski center v rdečih številkah


Celjski mladinski centerGlorjana Veber-foto Peter GiodaniCeljski mladinski center je po poročanju RTV SLO lani sklenil s 47.210 evri primanjkljaja, za katerega predlaga, da bi ga iz proračuna plačala Mestna občina Celje (MOC), čeprav na bi izguba nastala tudi na tržni dejavnosti. 

Danes so o tem razpravljali na seji občinskega sveta Celje. “V odloku o ustanovistvi MCC-ja je jasno navedeno, da občina za primanjkljaj, ki nastane, za 3. osebe ne krije,” je komentirala svetnica Maša Cigale.

Sicer pa v svetu zavoda sploh naj ne bi vedeli za nastali primanjkljaj

Bojan Šrot, župan Mestne občine Celje, je komentiral, da bodo vzroki za poslovanje v rdečih številkah bistveno vplivali na poslovanje zavoda v prihodnje. Med vzroki za primanjkljaj na zavodu navajajo odprtje kavarne Brkati som in izpad prihodka kavarne v mestu zaradi gradnje nadstreška.

Če bo zavod imel primanjkljaj, se lahko poslovi od evropskih sredstev, lani so jih po navedbah Vebrove dobili okoli 120.000 evrov, še dodaja RTV SLO. Vebrova je v  obrazložitvi je zapisala, da je eden od pogojev na razpisih finančna zmogljivost organizacije.