Celjski Rotaractovci ozaveščali o pomenu zdravega načina življenja


sladkorna_celje_114. november 2015 je zaznamoval svetovni dan sladkorne bolezni. Ob tej priložnosti so člani Rotaract kluba Celje v sodelovanju z Združenjem diabetikov celjske regije pripravili projekt, s katerim so ljudi ozavestili o pomenu zdravega načina življenja, ki dokazano zmanjšuje možnosti za pojav sladkorne bolezni.

Z zdravo stojnico ozaveščali o sladkorni bolezni
Minulo soboto so na celjski mestni tržnici postavili zdravo stojnico in od 9. ure dalje pripravljali zdrave zajtrke ter mimoidočim odgovarjali na vprašanja o sladkorni bolezni.

Na ta način so opozorili na problematiko sladkorne bolezni, saj je ravno eden izmed tipov diabetesa zelo povezan s pretežno sedečim načinom življenja in manj zdravim načinom prehranjevanja.

sladkorna_celje_2

Bistven je zdrav način življenja
Če bi živeli dovolj časa, bi se sladkorna bolezen najverjetneje razvila pri vseh, vendar lahko s pravilnim načinom življenja veliko pripomoremo k temu, da ostanemo zdravi. Pomembnost dejanj v sedanjosti namreč veliko pripomore k prihodnosti brez bolezni. Če pa do bolezni pride, jo je ključno pravočasno prepoznati in tako poskrbeti za leta, ki sledijo.

Tudi Svetovna zdravstvena organizacija opozarja na bistven pomen zdravega načina življenja in želi ljudem pomagati s smernicami prehranjevanja, po katerih se mora zdrav dan začeti z zdravim zajtrkom.

Ravno zaradi tega so člani Rotaract kluba Celje obiskovalcem zdrave stojnice na mestni tržnici ponudili zdrav zajtrk, prav tako pa so bili za vse mimoidoče na voljo za morebitna vprašanja o sladkorni bolezni, njenih znakih in preventivnih ukrepih. Poleg tega so si obiskovalci na stojnici lahko brezplačno izmerili tudi vrednost sladkorja v krvi.