Celjski urgentni center obravnava le paciente s covid-19, ki potrebujejo nujno medicinsko pomoč

07. 11. 2020 12:55

V Urgentnem centru Celje se danes, v soboto, 7. 11. 2020, soočajo ne samo z velikim številom pacientov, ki zaradi bolezni COVID-19 potrebujejo nujno medicinsko pomoč in bolnišnično zdravljenje, ampak tudi s pacienti, ki prihajajo z zahtevo po testiranju na novi koronavirus.

Ker ob obravnavi prvih osebje bolnišnice nikakor ne zmore obravnavati še pacientov, ki nimajo simptomov okužbe ali pa so le ti blažji, javnost urgentno seznanjajo s spodnjim sporočilom.

»Zaradi objav Ministrstva za zdravje, da bodo ponovno testirani vsi pacienti pri katerih obstaja sum na okužbo z novim koronavirusom, v Urgentni center Celje danes v velikem številu prihajajo pacienti, ki ne potrebujejo nujne medicinske pomoči, zahtevajo pa izvedbo testa. Vse prebivalce Celja in okolice, ki imajo izbranega osebnega zdravnika v ZD Celje zato ponovno obveščamo, da Splošna bolnišnica Celje ni več vstopna točka za testiranje na novi koronavirus. Vstopna točka za testiranje je ZD Celje, zato jih prosimo, da se za testiranje dogovorijo s svojim osebnim izbranim zdravnikom in ga opravijo v zdravstvenem domu.

V Urgentnem centru Celje te dni obravnavamo največje število pacientov, ki potrebujejo nujno medicinsko pomoč zaradi okužbe s COVID-19 do zdaj in smo na robu svojih zmogljivosti, zato na vse naslavljamo prošnjo, naj v Urgentnem centru Celje pomoč poiščejo le tisti pacienti z okužbo ali s sumom na okužbo z novim koronavirusom, ki potrebujejo nujno medicinsko pomoč. Vse prosimo za razumevanje in upoštevanje tega navodila,« so sporočili iz celjske bolnišnice.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 1,141 seconds.