Celjski vrtec zaradi še ene okužbe s koronavirusom zaprli

27. 07. 2020 14:57

Potem ko so v četrtek v vrtcu Tončke Čečeve – v enoti center – potrdili okužbo zaposlene s koronavirusom in v karanetno poslali še tri vzgojiteljice in 23 otrok, je danes test na COVID-19 pokazal še eno okužbo.

V Sloveniji so sicer v nedeljo potrdili pet novih okužb v štirih različnih slovenskih občinah. V MO Celje sicer beležijo le eno aktivno okužbo, precej več pa jih je v okoliških občinah.

V enoti Center celjskega vrtca Tončke Čečeve so potrdili še eno okužbo z novim koronavirusom pri strokovni delavki. Karantena je bila odrejena okuženi in še 21 otrokom, ki so bili z njo v stiku. V preteklem tednu so karanteno odredili že za tri strokovne delavke in 23 otrok. Zdaj so enoto center zaprli za predvidoma en teden. Starše katerih otroci so obiskovali vrtec in jim ni bila odrejena karantena, ker niso bili v neposrednem stiku z okuženimi delavkami, so zaprosili, da jih obdržijo doma do ponovnega odprtja enote Center.

V vrtcu so, po posvetovanju z epidemiologom, presodili, da je v obstoječih razmerah to najboljša rešitev za preprečitev nadaljnjega širjenja okužbe. V tem času bodo izvedli temeljito razkuževanje vse prostorov. Po ponovnem odprtju enote bodo v oddelku delale strokovne delavke, ki se vračajo z dopusta in niso bile v nikakršnem stiku z delavkami, pri katerih je bila potrjena okužba.

Po običajnem poslovalnem času pa odprte ostajajo ostale enote Vrtca Tončke Čečeve, ki delujejo v času poletne organizacije dela (enota Hudinja in enota Gaberje).

Malo testiranj, malo zaznanih okužb

V nedeljo je bilo sicer v Sloveniji opravljenih 335 testiranj, pet testov pa je bilo pozitivnih.

Tri okužbe so bile v starostni skupini 65-74 let, po ena pa v skupinah 15-24 in 25-34, še kažejo podatki Covid-19 Sledilnika. Minuli teden so v Sloveniji potrdili skupaj 134 novih okužb z novim koronavirusom, kar je 30 več kot teden pred tem.

R. Č. Naslovna fotografija je simbolična

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
175 queries in 0,660 seconds.