Celjski župan Bojan Šrot ni kriv!


Okrajno sodišče v Celju je celjskega župana Šrota v drugo oprostilo obtožb, da je pred dobrimi 4 leti udaril Ladislava Perčiča in mu tako raztrgal bobnič.

V prvem sojenju je sodnica Saša Kovačič župana spoznala za krivega in mu izdala sodni opomin. Kot poroča Delo, si je tokrat premislila, saj naj bi bile ugotovitve sodnomedicinskega izvedenca Tomaža Jančigaja vse manj prepričljive.

Poleg tega sodnica ni najbolj verjela Perčiču, saj je ta potreboval skoraj tri tedne, da je poiskal medicinsko pomoč, zato bi lahko bila raztrganina tudi posledica bolezni, ne pa zaušnice. Šrota je tako oprostila, denar za stroške sodnega postopka in za nagrado Šrotovemu zagovorniku pa bo šel iz proračuna.

Spomnimo: Šrot in Perčič sta se septembra 2007 sporekla v lokalni trgovini. Perčič naj bi župana ozmerjal, nato pa naj bi eden drugega obrcala in oklofutala. Kdo je bil kriv za obračun, verjetno ne bomo nikoli izvedeli. Še največ bi lahko povedala blagajničarka, ki pa je ob »pretepu« bruhnila v jok, zato dogajanja praktično ni spremljala, poročajo Slovenske novice.

Moža sta sicer že več let v sporu zaradi Celjanom dobro poznane zgodbe o črkoslikarski delavnici, ki je žrtev denacionalizacijskih postopkov, za kar Perčič krivi Šrota.

Več o dolgoletnem sporu Šrot-Perčič si lahko preberete v člankih Dela in Slovenskih novic:

Bojan Šrot oproščen obtožb o klofuti

Bojan Šrot oproščen, da je črkoslikarju raztrgl bobnič