Celjski župan Bojan Šrot obiskal pobrateno občino Doboj v BiH

29. 06. 2012 12:23

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je bil od 26. do 28. junija 2012 z delegacijo na uradnem obisku v pobrateni občini Doboj v Bosni in Hercegovini. Doboj je 28. junija praznoval svoj občinski praznik, dan prej pa sta župana Doboja in Celja odkrila tablo nove Celjske ulice in obnovila sporazum o pobratenju.

Mesto Doboj je nekoč Celjsko ulico že imelo, v lanskem letu pa se je Skupščina občine odločila, da jo ponovno imenujejo. Gre za eno najstarejših ulic v mestu, ki zdaj nosi ime Celja. Slovesnega odkritja table so se udeležili župan Občine Doboj Obren Petrović, predsednik Skupščine Občine Doboj Zdravko Petrović in podpredsednik Republike Srbske Enes Suljkanović.

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je ob tem povedal, da so v Celju zelo ponosni, da imajo v Doboju Celjsko ulico (Dobojska ulica je v Celju na Hudinji) ter da se veseli ponovnega sodelovanja med občinama.

Celje in Doboj sta v šestdesetih in sedemdesetih letih že intenzivno sodelovala, vendar je zaradi vojne sodelovanje zamrlo, želja obeh občin pa je, da se stiki obnovijo. V ta namen sta župana v Doboju podpisala »Sporazum o obnovi pobratenja med Mestno občino Celje in Občino Doboj«. V sporazumu je med drugim zapisano, da si bosta občini prizadevali za vzpostavitev intenzivnega sodelovanja na družbenem, kulturnem in gospodarskem področju.

Župan Mestne občine Celje je ob podpisu poudaril, da takšni sporazumi ne smejo biti sami sebi namen, temveč morajo biti osnova za konkretno sodelovanje med institucijami, podjetji, šolami ipd., od katerega imajo korist občani obeh občin. Kako bo to sodelovanje zgledalo v praksi, naj bi se dogovorili v jeseni.

Župan se je udeležil tudi slovesne akademije ob prazniku Občine Doboj.

Vir in foto: Kabinet župana MOC

Pripravil: eH

Oznake: , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
179 queries in 1,119 seconds.