Celjsko sejmišče utripalo v znamenju šestih sejmov: Flora, Poroka, Altermed, Kulinart … (foto in video)

17. 03. 2019 17:21

Celjski sejem ta konec tedna utripa v znamenju pomladi, ki jo napoveduje kar šest sejmov. Pomladno sejemsko prebujanje je poskrbelo za številne sejemske vsebine, saj Celjski sejem te dni gosti 24. sejem Flora, 18. sejem Poroka, 15. sejem Altermed, 42. ApiSlovenija, 4. festival hrane in pijače Kulinart ter 4. Festival kave Slovenija.

Sejemsko pomladno prebujenje je tako postreglo s šestimi obsežnimi sejmi, kjer se je predstavilo približno 450 razstavljavcev iz 15 držav. Obiskovalcem so poleg svojih izdelkov lahko pomagali s praktičnimi nasveti in ugodnimi sejemskimi cenami. Zato tudi termin sejmov ni naključje, saj sovpada s prihodom pomladi, ki prinaša številna opravila na vrtu, skrb za zdravo leto ter sezono porok.

sejmi

Celjsko sejmišče je priklicalo pomlad s šestimi sejmi

Levji delež razstavljavcev je letos združeval sejem Altermed, ki je postregel z velikim številom predavanj, izobraževanj in izdelkov na temo bolečine. Kako se je lotiti na naraven način, z zelišči, prehrano in življenjskim slogom. Ob tej priložnosti so se predstavili predstavljali domači in tuji mojstri zdravega načina življenja in različnih zdravilnih tehnik, predavali so različni strokovnjaki, poleg vsega pa so se vsak dan predstavljale tudi slovenske osnovne in srednje šole ter vrtci programa Eko šola.

marcevski-sejmi-2019-29Veliko pozornosti je pritegnil tudi sejem ApiSlovenija, ki je za slovenske čebelarje vsako leto največji dogodek leta. Je tudi sejem z eno najdaljših tradicij, saj je letos potekal že 42. zapovrstjo. Slovenski čebelarji so si lahko izmenjevali dragocene izkušnje in gradili na viziji, da bi Slovenija postala čebelarska država.

Njihov vpliv je neposredno moč čutiti tudi na Festivalu kave Slovenija, kjer je bil letos velik poudarek na sladkanju kave z medom. Vonj po kavi je dvorano C spremenil v največjo kavarno pri nas, ki je predstavljala Meko za vse prave ljubitelje kave. Obiskovalci so tako lahko preizkušali kave z vsega sveta in se spoznali z različnimi načini priprave kave doma ali v gostinskem lokalu.

Sejemskega pomladnega prebujenja pa ne bi bilo brez sejma Flora, ki je prava poslastica za ljubitelje vrtičkov in zelenja. Obiskovalci so se lahko sprehodili med bogato izbiro najboljših ekoloških semen, zelišč, sadnim in okrasnim drevjem. Spremljajoči program predavanj in delavnic je utripal v znamenju samooskrbe, domače pridelave, visokih gred in urbanega vrtnarjenja.

marcevski-sejmi-2019-21Sejem Poroka je postregel z najnovejšimi poročnimi trendi, ki so pritegnili bodoče mladoporočence in številne radovedne poglede. Celjski sejem je tako v Gregorjevem tednu poskrbel za celoten naboj za poročni dan – vse od poročnega vabila, do poročnega potovanja. 1500 mladoporočencev je imelo priložnost, da so ob registraciji na spletni strani Celjskega sejma povsem brezplačno obiskali sejemsko dogajanje in brezskrbno načrtovali najlepši dan v njihovem življenju.

Sejem Kulinart pa je postregel za pravo poslastico, saj je v dvorani E združil bogato  ponudbo sladic, suhomesnatih izdelkov, olj, sirov, testenin, vin, piva in čili proizvodov. Obiskovalci lahko degustirajo najrazličnejše pijače ter prisluhnejo predavanjem v organizaciji Društva za celiakijo.

Šest sejmov, ki so združeni v enega, pa je na voljo le še danes, tako da vam naj priložnost za sejemsko spomladansko prebujenje ne spolzi iz rok. V kolikor pa želite preveriti nekaj utrinkov s sejemskega dogajanja, vas vabimo k ogledu spodnjega video posnetka.

Prav tako pa ne spreglejte tudi bogate fotogalerije, kjer smo v objektiv ujeli pestro sejemsko ponudbo.

werner-koncert-celje-klik

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
275 queries in 3,754 seconds.