Celje z najboljšim mladinskim hotelom in 2. mestom med večjimi mesti za urejenost, Dobrna 3.


Turistična zveza Slovenije je sinoči v Laškem podelila priznanja vseslovenskega tekmovanja v urejenosti in gostoljubnosti Moja dežela – lepa in gostoljubna. Letošnji slogan izbora je bila Kjer je zdravje doma. 

Člani strokovne komisije so letos pregledali 67 slovenskih mest in krajev, 21 jeder, 37 izletniških točk, 19 kampov in glampingov, 7 mladinskih prenočišč ter 35 tematskih poti, na natečaju pa smo izbirali tudi najboljše bencinske servise podjetja, kjer ima država svoj delež.

V kategoriji mladinskih prenočišč je hostel Mladinskega centra Celje osvojil prvo mesto.

V kategoriji večjih mest je Celje prejelo priznanje za drugo mesto.

Z leve: Matjaž Han (minister za gospodarski razvoj in tehnologijo), Martin Brecl (župan Občine Dobrna) in Pavle Hevka (predsednik TZS); foto: Občina Dobrna

V kategoriji zdraviliških krajev je Dobrna prejela priznanje za tretje mesto.

Turistična zveza je Mestni občini Celje podelila tudi posebno priznanje za delo pri vnašanju turistične ponudbe v mobilno aplikacijo Slovenski turistični vodnik.

Dodajmo, da je s širšega Celjskega v kategoriji zdraviliški kraj Podčetrtek prejel 1. mesto, tako po izboru komisije, kakor tudi na spletnem glasovanju. Med zdraviliškimi kraji je Rogaška Slatina prejela priznanje za 2. mesto.

V kategoriji izletniških točk je Klimatsko letovišče Rogla prejelo priznanje za 1. mesto. Na zreško Pohorje pa je šla tudi prva nagrada v kategoriji tematske poti za Pot med krošnjami.

V kategoriji kampov je na spletnem glasovanju priznanje za 1. mesto prejel kamp Savinja.

*na naslovni sliki z leve: Jože Krulec (direktor JP ZeleniCe), Breda Arnšek (podžupanja MOC), Klemen Sagadin (vodja MCC hosla) in Sonja Majcen (direktorica mladinskega centra); foto: Mestna občina Celje