Mozirski gaj se odpira virtualno


cebelnjak-1

Trenutne razmere so zagodle marsikomu in tudi Mozirski gaj je za enkrat moral ostati zaprt. Ker pa njihove čudovite cvetlice tega ne vedo, so se razbohotile tudi to pomlad in odele Mozirski gaj v čarobnost pomladi.

Mozirski gaj je tudi letos odet v čarobnost pomladi.

Ker želijo čarobnost pomladi v Mozirskem gaju tudi letos deliti s svojimi obiskovalci, vendar ne vedo, kdaj bo park lahko odprl svoja vrata, so se odločili, da se bo0 danes, v soboto, 25. aprila, Mozirski gaj odprl virtualno.

V teh dneh, ko je njihova ekipa že tako ali tako pridno delala, saj park tudi brez obiskovalcev zahteva nego in skrb, so se namreč sami s kamero v roki sprehodili po parku in ustvarili video, skozi katerega se boste po parku vsaj virtualno lahko sprehodili tudi vi.

japonski-vrt-1“Trenutno smo sicer v dogovorih, da bi Mozirski gaj ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov morda vendarle odprli v bližnji prihodnosti tudi v živo. Če nam to ne bo uspelo, ostaja zasaditev poletnega cvetja pod vprašajem. Vseeno pa resnično upamo, da vas bomo že v tem ali vsaj naslednjem mesecu lahko povabili na sproščujoč sprehod po našem parku,” pravijo v Mozirskem gaju.

V Mozirskem gaju so sicer z letošnjim letom načrtovali kar nekaj novosti, zaradi trenutnih razmer pa jim vseh ni uspelo speljati. Vseeno so spremenili grafično podobo parka. Naročili tri nove hišice za prečudovito Začarano vas, ki pa zaradi trenutne situacije še vedno čakajo na Hrvaškem. V Gaj so pripeljali tudi tri velika velikonočna jajca, ki so jih za to veliko noč želeli poslikati in postaviti kot dodatno atrakcijo v parku. Jajca sicer danes že stojijo v Mozirskem gaju, vendar še niso poslikana. Podrli pa so tudi otroški igrišče, saj bodo zgradili popolnoma novega takoj, ko bo mogoče nabaviti vse materiale – predvidoma sredi maja.

Dokler torej Mozirski gaj še ne morete obiskati, vabljeni na virtualni sprehod in otvoritev na FB strani Mozirskega gaja (klik).

Začutimo čarobnost pomladi v  Mozirskem gaju tudi letos.

tulipan-mozirski-gaj-1