Delegacija Mestne občine Celje na obisku v Doboju


Celje, 30. junij 2011 – V ponedeljek in torek, 27. in 28. junija, je bila delegacija Mestne občine Celje pod vodstvom  pooblaščenca župana Janka Požežnik na prijateljskem delovnem obisku v pobrateni občini Doboj v Bosni in Hercegovini. Udeležili so se slavnostne akademije ob občinskem prazniku mesta Doboj. Štiričlansko delegacijo iz Celja je v prostorih mestne občine sprejel tudi župan Obren Petrovič s predstavniki občinske uprave. Na sprejemu so sogovorniki poudarili, da je bilo sodelovanje med obema občinama v šestdesetih in sedemdesetih letih intenzivno in prijateljsko. Zaradi vojne je sodelovanje zamrlo, želja obeh občin pa je, da se stiki obnovijo.

Na povabilo župana Petroviča si je delegacija ogledala obnovljeno zgodovinsko trdnjavo ter novo zgrajeno etno vas – oba uspešna projekta občine Doboj. Pooblaščenec župana Janko Požežnik, pa si je z zanimanjem ogledal tudi Poklicno gasilsko enoto v Doboju.

Janko Požežnik je dejal, da je obisk dobra popotnica za ponovno vzpostavitev dolgoročnega živahnega sodelovanja med obema občinama, prebivalci in različnimi institucijami. Celjske izkušnje dobrih praks jim je Mestna občina Celje pripravljena predstaviti.

Gostitelji so povedali, da občudujejo hiter razvoj Celja tako na gospodarskem, okoljevarstvenem, kot tudi na družbenem in kulturnem področju. Poudarili so, da jim je občina Celje vzor in da bi želeli podrobneje spoznati določena področja dela in uspešne projekte, ki jih je Mestna občina Celje izpeljala. Še posebej jih zanima priprava projektov, s katerimi je Celje pridobilo sredstva iz evropskih skladov.

A. T.