Dober mesec pred začetkom dirke Po Sloveniji 2022, ‘celjska’ etapa dobila svojega ambasadorja


Le še dober mesec dni nas loči do začetka letošnje kolesarske dirke Po Sloveniji, ki bo v tretji etapi postregla z enim izmed vrhuncev s ciljnim vzponom na Stari grad Celje.

Dirka Po Sloveniji 2022 bo na sporedu med 15. in 19. junijem 2022. Na njej bo nastopil tudi najboljši kolesar sveta in lanski zmagovalec te dirke, Tadej Pogačar.

Celjska etapa je te dni dobila tudi svojega ambasadorja. To je postal Tone Tiselj, nekdanji rokometni trener, zadnja leta pa navdušen kolesar in dober poznavalec tega športa.

Letošnja dirka bo za tekmovalce izziv vse do zadnjih metrov, saj bodo morali kolesarji tudi v zadnji etapi opraviti s kategoriziranim vzponom na Trško goro, kar je novost v poteku zadnje etape in bo nedvomno močno popestrilo dirko vse do ciljne črte na Glavnem trgu v Novem mestu. Med vrhunci letošnje dirke bosta zagotovo edini, 8,2 km dolg vzpon prve kategorije na Veliko planino, ter vznemirljiv ciljni vzpon tretje etape na Stari grad Celje, kjer si je lani s solo pobegom pot do končne zmage tlakoval Tadej Pogačar.

Podrobnosti etap in tras 28. dirke Po Sloveniji s časovnicami in 3D predstavitvami najdete TUKAJ.

Organizatorji 28. slovenske pentlje tudi nadaljujejo tradicijo izbora NAJ gostitelja dirke. Kriteriji za izbor so inovativnost pri aktivaciji in promociji destinacije, vključenost lokalne skupnosti, trajnostni vidik ter aktivnost destinacije skozi objave na spletnih straneh in družabnih omrežjih. Celje se je v lov na ta naziv podal tudi z ambasadorjem celjske etape. To je postal Tone Tiselj.

Tone Tiselj ambasador celjskega dela dirke Po Sloveniji

Celje je že devet let stalni partner kolesarske dirke Po Sloveniji, letos pa je knežje mesto prvič imenovalo tudi ambasadorja celjskega dela dirke. To vlogo je z navdušenjem in ponosom sprejel Tone Tiselj, eden najuspešnejših slovenskih rokometnih trenerjev, ki je v zadnjih letih tudi odličen kolesarski poznavalec. S svojimi pronicljivimi pogledi in poznanstvi v svetu kolesarstva je zelo iskan gost za komentiranje v televizijskih oddajah ter intervjujih v časopisih in drugih medijih ob največjih kolesarskih dogodkih na svetu (Tour de France, Vuelta ipd).

Kot ambasador in promotor kolesarske dirke Po Sloveniji v Celju bo Tone Tiselj sodeloval pri večini spremljajočih in promocijskih dogodkov ter aktivnosti, ki se pripravljajo za tretjo etapo dirke. Ta bo 17. junija 2022 v zaključnem delu potekala v Celju, z vnovičnim ciljem na Starem gradu Celje.

Tone Tiselj bo v času pred začetkom dirke Po Sloveniji na svojem Facebook profilu med drugim predstavljal kolesarje, ki bodo nastopili na dirki, napovedoval možnosti posameznih favoritov, analiziral trase in seveda tudi pripravljal objave z naših spremljajočih dogodkov, na katerih bo sodeloval kot ambasador.

Ambasador dirke Po Sloveniji v Celju bo sodeloval tudi na pogovoru v Osrednji knjižnici Celje in Celjskem mladinskem centru (MCC) ter pripravljal redne kolesarske rubrike na Televiziji Celje. Tam bo poleg razmišljanja o »celjski klasiki« dirke Po Sloveniji predstavil svoje navdušenje za kolesarstvo, prehod iz rokometa v kolesarstvo, možnosti Tadeja Pogačarja in Mateja Mohoriča na letošnji dirki ter analiziral aktualno dogajanje v najvišjem razredu svetovnega kolesarstva.

Izjava Toneta Tislja: