V Celju subvencije za obnovo štirih uličnih fasad, dveh cerkva in samostana

17. 09. 2018 10:06

V celjskem starem mestnem jedru bodo s pomočjo finančne podpore celjske mestne občine obnovili več stavb, ki se uvrščajo med kulturno in sakralno dediščino.

Za obnovo uličnih fasad so v letošnjem občinskem proračunu namenili 100.000, za obnovo kulturne in sakralne dediščine pa 50.000 evrov. Ponekod so se dela že začela.

obnova_na_okopih_13_september_2018Med sedmimi vlogami, ki smo jih prejeli na razpisu za obnovo uličnih fasad, so izbrali štiri, ki so dosegle najvišje število točk.

Sofinancirali bodo dela na Okopih 13, na Muzejskem trgu 7, Razlagovi ulici 7 in na Miklošičevi ulici 9. Na Okopih in na Muzejskem trgu so gradbinci že pričeli z delom, medtem ko se bodo obnove fasad na zgradbah na Razlagovi in Miklošičevi lotili predvidoma konec tega meseca.

Na javni razpis za obnovo zgradb kulturne in sakralne dediščine smo prejeli pet vlog. Na podlagi števila zbranih točk smo izbrali tri.

V tem sklopu bodo sofinancirali obnovo Kapucinskega samostana, cerkve Sv. Martina na Teharjah in cerkve Sv. Martina v Šmartnem v Rožni dolini.

Pri  sklopu I je bil predmet javnega razpisa sofinanciranje obnove uličnih fasad na stavbah na območju starega mestnega jedra, ki so v lasti ali solasti fizičnih in pravnih oseb ter samostojnih podjetnikov posameznikov. Gre za tiste ulične fasade, ki so jih začeli obnavljati po 15. juniju lani in bodo končane najkasneje do 5. novembra letos. MOC financira 50 % vrednosti upravičenih stroškov investicije vključno z DDV, vendar ne več kot 50.000 evrov na posamezno stavbo. Zelo podobno velja tudi pri drugem sklopu.

*na večji sliki situacija na Muzejskem trgu 7, na manjši pa Na okopih 13; foto: MOC

club1946-premium-klik

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 9,954 seconds.