Gasilska olimpijada Celje 2022 – program tekmovalnega in spremljevalnega dogajanja


Celje se vneto pripravlja na začetek Gasilske olimpijade, ki bo potekala med 17. in 24. julijem 2022. V Celju bodo v času olimpijade potekali različni glasbeni dogodki in animacije v mestnem središču ter dogodki, povezane z gasilstvom.

Gasilsko olimpijado 2022 lahko spremljate tudi preko prenosa v živo, in sicer na dveh kanalih: youtube – tukaj ali facebook – tukaj.

Že v nedeljo ob 18. uri bomo na Krekovem trgu pripravili prvi odmeven dogodek. V sodelovanju s Pekarno Geršak in Celjskimi mesninami Z’Dežele ter z gasilskimi društvi bomo pripravljali gigantski sendvič, ki ga bo seveda mogoče tudi degustirati. Ob 20.30 se bo na Krekovem trgu začel prvi veliki koncert, nastopil bo ansambel Okrogli muzikanti.

V ponedeljek bo ob 19.30 potekala otvoritev mladinskega tabora in razstava narodov, ob 21.30 bo koncert celjske zasedbe LPS, ob 22. uri pa bo na oder Krekovega trga stopil ansambel Zvita feltna.

Torkov večer bo v znamenju koncerta orkestra in nastopa garde Slovenske vojske z začetkom ob 20.30 in prav tako na Krekovem trgu.

V sredo, 20. julija, bo na stadionu Z’dežele uradna otvoritev Gasilske olimpijade z velikim koncertom, pri Knežjem dvoru pa se bodo ob 20. uri na klasičnem koncertu predstavili nagrajenci 6. mednarodnega tekmovanja Oskar Rieding z gosti.

V četrtek ob 21. uri bo koncert Mambo Kings, v petek ob 20.30 pa ansambla Saša Avsenika, oba koncerta bosta na Krekovem trgu.

Ves teden bodo v mestnem središču potekale ulične animacije z gasilci ter poslikava obraza za otroke, predstavljala se bodo prostovoljna gasilska društva, v mestu bo prisotna maskota gasilec, ognjene predstave, srednjeveške skupine bodo prikazovale mečevanje in starodavne plese in še marsikaj drugega.

Vse dni olimpijade Gasilska fešta

Od 17. do 24. julija bo na Mestni tržnici potekala Gasilska fešta, ki jo skupaj pripravljajo Gostilna in pivnica Stari Pisker, Restavracija Oštirka, Mestna tržnica Celje, Simbio ter kavarna MCC. Svoj kamenček v mozaik dogajanja med Gasilsko olimpijado bodo dodali tudi nekateri drugi mestni gostinci. Kuba kafe bo imela pestro ponudbo kraft piv in glasbo DJ-ja, Kavarna in pekarna Rolca bo ponujala gasilski sendvič in čokoladno rolco, Guštova mestna plaža bo pripravila vsebine za velike in male ter gostinsko ponudbo, prav tako tudi Mestna kavarna.

Na Glavnem trgu bo razstava na prostem ob 150-letnici gasilstva, na Prešernovi ulici pa bo razstava starodobnikov na prostem.

Pester program dogajanja, poleg tekmovalnega dela, pripravlja tudi organizacijski odbor Gasilske olimpijade. Eden zanimivejših bo potekal ves čas gasilske olimpijade, ko bodo na celjskem sejmišču razstavljena gasilska vozila. Več informacij o tekmovalnem programu: https://ctif2022.com/program/.

PROGRAM TEKMOVALNEGA DOGAJANJA:

PROGRAM OBTEKMOVALNEGA DOGAJANJA:

foto: ZCC