“Glasba med cvetjem” v celjskem mestnem parku (foto)

18. 05. 2022 14:04

Te dni se je v Celjskem mestnem parku, natančneje v aleji tulipanov odvil unikaten dogodek z naslovom “Glasba med cvetjem” – drugi v nizu ciklusa glasbenih dogodkov na prostem, ki jih kreira priznana Celjanka, akademska violinistka in magistrica glasbe Inga Ulokina skupaj s svojimi izvrstnimi glasbenimi in plesnimi gosti.

Tokrat je publika doživela “cvetoči glasbeni sprehod” od klasike do jazza v vrhunski izvedbi glasbenikov v sestavu: Inga Ulokina, violina Aleksandar Kuzmanovski, violončelo ter Andrej Lobanov, jazz klavir.

Posebno noto koncertu med tulipani sta dodala profesionalni plesni par, trenerja v oddaji “Zvezde plešejo” Peter Fileš in Maja Pucelj, ki sta s plesnimi improvizacijami dodatno popestrila celotni dogodek in mu dodala posebno plesno noto.

Celjski mestni park je zadnja leta pridobil kar nekaj olepšav, med njimi je tudi zares očarljiv nasad tulipanov, ki ga za MOC ureja podjetje ZeleniCe. Celjani pa si tudi zelo želijo obnove fontane in glasbenega paviljona v Mestnem parku, ki sta bila postavljena v čast Francu Jožefu ob njegovem obisku v Celju. Z obnovo teh dveh dominant Celjskega mestnega parka bo knežje mesto nedvomno dobilo še več možnosti za čudovite glasbene nastope na prostem – tako za popularno, kot tudi klasično glasbo, ki jo Celjska publika vedno ceni in sprejema z odprtim srcem.

Na dogodku je bila prisotna sekretarka na Ministrstvu za kulturo, mag. Minka Jerebič, ki je prisotne pozdravila z nagovorom ob začetku dogodka.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 7,856 seconds.