Inštitut za javno zdravje: zdravnica naj bi za dve uri dela dobivala tudi do 1100 evrov mesečno


Ivan_Erzen_wikipediaNa Nacionalnem inštitutu za javno zdravje naj bi se dogajale številne nepravilnosti.

Inštitut vodi znan Celjan Ivan Eržen, ki naj bi nekaterim zaposlenim omogočil napredovanje, čeprav je bilo le to v javnem sektorju zamrznjeno. Poleg tega naj bi imel inštitut sklenjenih 240 avtorskih in podjemnih pogodb, čeprav ima 400 zaposlenih, piše MMC.

jana_govc_erzenNa inštitutu je dopolnilno zaposlena tudi znana celjska zdravnica, Erženova žena Jana Govc Eržen. Ta naj bi za 20 odstotkov dobivala 2.300 evrov na mesec bruto.

Na inštitutu se sicer branijo, da njeno izdatno delo plačuje zdravstvena zavarovalnica, saj s svojimi zaposlenimi naj ne bi sklepali podjemnih pogodb, a to ne drži, saj je svet inštituta na eni izmed sej potrdil podjemno pogodbo za Erženovo, še poroča MMC.

Po poročanju medijev naj bi imel inštitut zaposleno tudi zdravnico za dve uri mesečno, ki zaradi stalne pripravljenosti dobiva izplačila med 530 in 1100 evrov mesečno.

Zaposleni naj bi tudi napredovali v času, ko je bilo v javni upravi to prepovedano – in sicer za od 4 do 7 plačnih razredov. Pristojni minister nima moči, inštitutu lahko pošlje samo inšpekcijo, ki pa nič ne ugotovi, je poročala TV Slovenija.

Celoten članek dostopen  tukaj.