Intervencije ob nedavni ujmi

14. 09. 2014 12:11

poplava center konjeniskega sporta 2014Na ožjem Celjskem je nedavno močno deževje povzročilo veliko dela civilnozaščitnim enotam.

Celje

Včeraj ob 3.05 so na Hudinji v Celju gasilci PGE Celje iz podvoza potegnili vozilo, v katerem je bila ujeta oseba. Poplavljeni kletni prostori v Milčinskega ulica v Celju. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Škofja vas. Poplavljen je bil podvoz v Celju pri glavni pošti. Sprožili so se tudi zemeljski plazovi v Maistrovi ulici in Liscah. Hudourna voda je poplavila in nanosila mulj na cesto v Polulah. Gasilci PGD Zagrad-Pečovnik so posredovali na Cesti v Laško in v Zagradu poplavljeni hiši in zemeljski plaz pri hiši Gasilci PGD Lokrovec-Dobrova so črpali vodo iz stanovanjskih hiš v Dobrovi. Gasilci PGD Teharje so v Zvodnem, občina Celje, zaščitili zemeljski plaz s folijo in postavili prometne znake za zaporo ceste. Na omenjeni lokaciji se je pretrgala električna napeljava tako, da so bili o tem obvestili Elektro Celje. V Začretu, občina Celje, so gasilci PGD Ljubečna pokrili zemeljski plaz s folijo. Ob 8.29 so na Lopati v občini Celje gasilci PGD lopata črpali vodo iz prostora v Centru konjeniškega športa Celje.

Ob 4.11 so gasilci PGD Štore izvozili in pregledali vodostaj Voglajne ter bili v pripravljenosti. Gasilci PGD Prožinska vas pa so postavili znake na cesti Prožinska vas–Moste, ker je bila cesta neprevozna zaradi poplavljanja reke Voglajne.

Obvestilo o stanju na terenu o obilnem deževju celjskega javnega podjetja Vodovod-kanalizacija, d.o.o.

Laško

V občini Laško so zaradi močnega deževja posredovali gasilci PGD Laško v Rimskih Toplicah, Sedražu, Vrhu nad Laškim, Rečici in Šentrupertu pri Laškem. V občini Laško se je izjemno povečal vodostaj Savinje in je poplavilo PP Laško, Zdravilišče Laško, evakuirali so Cirkus in jim pomagali pri pospravljanju šotora, ki ga je imel postavljenega v neposredni bližini vodotoka Savinje. V občini Laško je zaradi podtalnice in meteorne vode zalilo več enostanovanjskih in večstanovanjskih hiš in gospodarsko poslopje. Na celotnem območju občine Laško se je sprožilo od 40-50 zemeljskih plazov. V Zidanem mostu v občini Laško je zaradi skalnatega podora zaprta cesta Zidani most–Hrastnik. Poškodovan je tudi drog telefonije. Obveščeo je bilo podjetje Telekom in VOC Celje. Posredovali so gasilci PGD Zidani most. Voda je poplavila skupno 25 enostanovanjskih hiš, 2 večstanovanjska objekta in 4 druge objekte.

Žalec

V soboto ob 2.11 je v občini Žalec zaradi obilice dežja, dvignjene podtalnice in meteornih vod pričelo poplavljati stanovanjske hiše na območju Zabukovica, Liboje, Kasaze, Griže in Migojnice. Zasute so bile ceste v Zabukovici, Pongracu, Migojnice in še nekatere lokalne ceste v občini Žalec. Sprožilo se je tudi več zemeljskih plazov, obveščene so bile pristojne službe. Posredovali so gasilci PGD Griže, Kasaze-Liboje, Ponikva pri Žalcu, Vrbje in Zabukovica, ki so na terenu izčrpali vodo iz poplavljenih objektov ter pokrili s folijo zemeljski plaz v Kasazah. V občini Žalec je bil aktiviran tudi štab CZ.

Ujma na Celjskem najbolj prizadela Kozjansko (+foto)

V strugi potoka Bolska danes našli še truplo od včeraj pogrešanega voznika tovornega vozila

 

*zaradi moče je bila včerajšnja konjeniška tekma preložena; foto: Center konjeniškega športa Celje

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 0,844 seconds.