Izbruh otroškega nasilja na eni od šol na Celjskem: po zraku letijo peresnice in stoli

22. 09. 2016 11:14
(fotografija je simbolična)
(fotografija je simbolična)

“Učenec 2. razreda ene od osnovnih šol na Celjskem je med poukom agresiven do svojih sošolcev in učiteljev, napadel je celo svojo mamo. Enega od sošolcev je poškodoval, ko je vanj vrgel stol,” v obsežnem članku danes pišejo na portalu 24.ur.com. Po naših informacijah gre za eno izmed šol na območju kozjansko-obsoteljskega.

Kot navaja najbolj obiskan slovenski spletni portal, naj bi fantek, ki je v šoli nov, med svojimi agresivnimi izbruhi poškodoval že tri otroke. “Prevrača jim malice oz. kosila in vanje meče stvari – v enega celo stol, s katerim ga je poškodoval,” pišejo.

Na ravnatelja sedaj pritiskajo besni starši. Ta je povedal, da na takšno situacijo v dolgoletni šolski praksi še ni naletel. “Prejšnji četrtek se je zgodilo, da je fant pri eni od ur nagajal, metal peresnice po učilnici, metal stole … skratka bil je nevaren za okolico, zato smo ga odstranili iz razreda in poklicali njegovo mamico,” novinarjem 24ur.com situacijo opisuje ravnatelj ter dodaja, da se je s fantkom poskušal dogovoriti, a si je ta zatiskal ušesa in mu večkrat pobegnil.

Pomagalo ni niti, da ga je naslednji dan pri pouku spremljala mama, ki je pripravljena s šolo sodelovati, a je fant tudi vpričo nje “v trenutku, ko mu nekaj ni ustrezalo, vstal in z njo hotel nasilno obračunati.”

O poškodbah sošolcev je ravnatelj izvedel od učiteljice in staršev drugih otrok. “Po njihovih besedah je en otrok utrpel praske na nogi, tisti, ki mu je stol priletel v glavo, pa je še celo popoldne tožil, da ga boli glava,” navaja portal 24ur.com.

Starši sedaj od ravnatelja zahtevajo hitre ukrepe, da zaščiti njihove otroke, problematičnega fanta umakne iz okolja oz. da v razred poleg učiteljice dodeli še spremljevalca, ki ga bo v trenutku vzkipljivosti pomiril oz. obvladal in bil ves čas pouka (tudi v času odmorov) z njim.

Ta se je z mamico dogovoril, da otrok en teden ostane doma, dolgoročno pa je predlagal tudi izobraževanje na domu, vendar, kot pravi, staršev v to ne more prisiliti.

“Namesto tega mu je otrokova mama zagotovila, da ga bo ta teden spremljala pri pouku, prav danes imata obravnavo na Centru za socialno delo (CSD), ob prvem deliktu, ki se bo pojavil, pa ga bo vzela iz šole in se bo izobraževal doma. Takšno rešitev je ravnatelj posredoval tudi ostalim staršem, šola pa je poročilo o funkcioniranju otroka že posredovala CSD-ju in na tamkajšnjo policijsko postajo,” še zapišejo na portalu 24ur.com

V obširnem članku se novinarji tega portala obrnejo še na strokovnjaka za vzgojo, specialnega pedagoga Marka Juhanta in ga med drugim povprašali, kaj naj v primeru agresivnosti učenca stori učitelj,starši in kako naj ukrepa šola.

Celoten prispevek preberite na portalu 24ur.com.

polsi-cili-frik-flaske

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
186 queries in 1,906 seconds.