Izpoved operaterja na številki 112: “Združeni bomo zmogli, razdvojeni bomo propadli!”


Med službami, ki so bile v času neurij in poplav izjemno obremenjene, so bili tudi sodelavci v regijskih centrih za obveščanje. Vpogled v zahtevnost opravil in odgovornost, ki jo nosijo, je v daljšem zapisu strnil Gregor Križnik.

Ni se zgodil nikakršen čudež. Bilo je nešteto čudežev in ti čudeži imajo imena. Imena vseh gasilcev, gorskih reševalcev, reševalcev, operaterjev v Regijskem centru za obveščanje Celje, pripadnikov civilne zaščite, pilotov, policistov, vojakov in ostalih sil zaščite in reševanja. Nešteto drobnih čudežev v obliki pravih ljudi na pravem mestu ob pravem času.

Po njegovih besedah je Zgornja Savinjska dolina potrebna obnove in ljudje so potrebni pomoči. Tokrat nas je Savinja kruto opomnila, da naj je ne utesnjujemo in ne dajemo prednosti kapitalu pred varnostjo življenj. “Župani vseh občin in celotna slovenska politika, VI ste odgovorni, da se sanacija po najhujši naravni nesreči v zgodovini Republike Slovenije izpelje korektno v dobro prebivalk in prebivalcev ter na način, da naša dolina ostane zelena in prijazna ljudem,” poudarja v zaključku svojega zapisa.

Preberite tudi:

Gregor Križnik, operater na številki 112: “Med najbolj stresnimi so klici, ko že ob sprejemu veš, da je nedvomno tvoj glas tisti, ki ga oseba zadnjega sliši”