Glorijana Veber naj bi bila s čela MCC razrešena nezakonito


rp_prenovljen_mcc_1.jpgGlorijana Veber je bila pred dvema letoma razrešena z mesta direktorice Celjskega mladinskega centra (MCC), ker je v času njenega mandata MCC prvič pridelal izgubo ter brez soglasij sklepala posojilne pogodbe s svojim zavodom. Poleg tega naj tudi ne bi poskrbela za sprotne analize poslovanja.

Upravno sodišče pa naj bi sedaj izdalo pravnomočno sodbo, da je bila razrešitev Vebrove nezakonita.

glorijana-veber
Glorijana Veber

Glorijana Veber je bila pred dvema letoma razrešena s čela Celjskega mladinskega centra (MCC). Celjski mestni svet jo je razrešil na seji, na katero bi morala priti tudi Vebrova in odgovarjati na očitke, ki so takrat leteli na njo. Razlog za razrešitev takrat so bile finančne težave MCC-ja. V času njenega direktorovanja je namreč mladinski center prvič zabeležil izgubo. 47 tisoč evrov izgube je takrat iz proračuna morala pokriti občina. Poleg primankljaja so na Vebrovo takrat leteli očitki, da ni poskrbela za sprotne analize poslovanja, da je prikrivala primankljaj že ob poslovnem polletju ter, da je brez soglasja sklepala posojilne pogodbe z njenim lastnim zavodom. Vse to je vodilo do tega, da je občina sprožila postopek za njeno razrešitevso, kar so takrat podprli vsi mestni svetniki, razen enega.

Vebrova je na očitke odgovarjala pred začetkom postopka o razrešitvi, pri čemer je navajala, da jo je zavedlo računovodstvo. Kasneje pa med postopkom pojasnil ni več dajala. Trajalo naj bi celo deset dni predno so jo našli in ji vročili poziv, da v osmih dneh poda pisno izjavo s predlogom za razrešitev.

A očitno je mestni svet pri postopku razrešitve naredil nekatere napake. Kot piše v tiskani izdaji časopisa Delo je namreč Glorijana Veber na družbenem omrežju objavila novico, da poseduje pravnomočno sodbo, ki ugotavlja, da je bila razrešena nezakonito. Kot naj bi zapisala na družbenem omrežju, bi ji namreč mestni svetniki morali dati možnost, da se sama razjasni “o dejstvih in okoliščinah, na podlagi katerih je bila izdana odločitev glede razrešitve”. Kako bo na prvanomočno sodbo ukrepala občina še ni znano. Delo še dodaja, da v primeru Vebrove svojega dela še vedno ni dokončala policija. Lani je namreč Vebrovo ovadil Celjski mladinski center MCC.

clanstvo-polsi-rkcpl-vse-opcije