Jesensko Podeželje v mestu 2012 privabilo številne obiskovalce (foto in video)

08. 10. 2012 10:50

Prvo oktobrsko soboto je na Mestni tržnici Celje potekalo Podeželje v mestu, projekt, namenjen predstavitvi bogate ponudbe slovenskega podeželja. Obiskovalci tržnice so lahko v dobrih štirih urah okušali, kupovali in se seznanjali s kulinaričnimi, rokodelskimi, nastanitvenimi ter ostalimi produkti dvajsetih ponudnikov iz okolice Celja.

V soboto so torej obiskovalci v središču Celja kupovali pridelke in izdelke iz kmetij ter uživali v predstavitvah rokodelstva, domačih obrti in predstavitvi dejavnosti društev iz podeželja. Številni so izkoristili priložnost za podrobnejšo spoznavanje turističnih in ekoloških kmetij v bližnji in širši okolici mesta Celje. Novost sobotne prireditve je vila predstavitev projekta »Oskrba z lokalnimi ekološko pridelanimi živili v zabojčkih«, ki ga je izvedlo Združenje ekoloških pridelovalcev Deteljica. Osnovna ideja projekta temelji na izmenjavi zabojčkov ekološke zelenjave med ekološkimi kmeti in potrošniki; prvi pripeljejo polne zabojčke zelenjave, drugi pa jih vrnejo prazne.

Pestra ponudba s številnimi degustacijami je privabila številne obiskovalce.

Organizatorju prireditve – Zavodu Celeia Celje v sodelovanju z društvom Raznolikost podeželja – se je letos pridružilo še Združenje ekoloških pridelovalcev Deteljica. Celotna prireditev je potekala v znamenju bogatega in pestrega spremljevalnega programa, katerega povezovalec je bil Iztok Gartner. Slednji se je sprehodil med vsemi ponudniki in jim dal priložnost, da so se sami predstavili obiskovalcem.

Za glasbeni in plesni del programa je poskrbel narodnozabavni ansambel Domen z Vižarji. Poleg številnih degustacij so se obiskovalci lahko brezplačno popeljali s kočijo in si ogledali nastop folkloristov.

Vabljeni k ogledu video prispevka, v katerem je projekt Podeželje v mestu predstavila direktorica Zavoda Celeia Celje mag. Milena Čeko Pungartnik, ogledate pa si lahko tudi bogato galerijo fotografij, ki smo jih posneli na dogodku.

[simpleviewer width=100% height=700 id=259]

v/t/f: eH

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
193 queries in 0,824 seconds.