Jure Cekuta bo moral v zapor

18. 01. 2018 07:32

jure-cekuta-fbVišje sodišče v Ljubljani je po več mesecih odločilo o pritožbi Jureta Cekute na zavrnitev prošnje za odlog prestajanje zaporne kazni, ki mu je bila pravnomočno dosojena v zadevi Patria II. Pritožba je bila zavrnjena kot neutemeljena.

Jure Cekuta bo tako moral iti v zapor. A šele po tem, ko bo sodišče odločilo o naknadno dopolnjeni pritožbi s katero je obramba Cekute prehitela sodišče.

Celjski slikar Jure Cekuta, ki je bil v začetku tega meseca hospitaliziran v celjski bolnišnici, kamor so ga pripeljali iz Bosne in Hercegovine, bo moral v zapor.

Po poročanju POP TV je namreč višje sodišče v Ljubljani zavrnilo pritožbo, ki jo je Cekutova obramba dala na odločitev Okrajnega sodišča, ki je zavrnilo prošnjo za prestajanje zaporne kazni. Ta mu je bila pravnomočno dosojena v zadevi Patria II. Sodba je tako postala izvršljiva. Odločitev so uradno potrdili tako višje kot okrožno sodišče v Ljubljani, pa tudi oba zagovornika Cekute, tako slovenski Janko Jerman kot tudi bosanski Duško Tomić.

Obramba Jureta Cekute je sicer takoj po odločitvi sodišča naknadno vložila še dopolnitev pritožbe na sicer že zavrnjeno prošnjo za odlog izvršitve kazni zapora. Tako mora višje sodišče, še preden je Cekuto pozvalo na prestajanje kazni, odločiti še o tem.

Cekuta je sicer pred časom, še pred odločitvijo sodišča o pritožbi, zbežal v Bosno in Hercegovino, kjer je zaprosil za azil. Tam je ostal vse do začetka letošnjega leta, ko je bil zaradi hudih zdravstvenih težav iz Sarajeva prepeljan na zdravljenje v Splošno bolnišnico Celje, kjer je še vedno na zdravljenju.

Foto: Jure Cekuta FB

bumfest-zalec-polsi-klik

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
152 queries in 2,827 seconds.