Kaj muči Celjane: od klopi na Pump Tracku do parkiranih tovornih vozil in agresivnih odvisnikov


Na spletnem portalu Servis 48 lahko občanke in občani Celja podajajo pobude ali pritožbe, na katere nato Mestna občina Celje poda odgovor ter se skuša odzvati z reševanjem problema oziroma predloga.

Preverili smo nekaj aktualnih zadev, ki “mučijo” prebivalce Celja. Tokrat so prednjačile težave oziroma predlogi v zvezi z manjkom klopi ob Pump Tracku, tovornimi vozili pred dvorano Zlatorog in na Podjavorškovi ulici ter agresivnimi odvisniki na Vodnikovi ulici.

Servis 48 je javno dostopna storitev oziroma portal Mestne občine Celje, s katero želijo spodbuditi občanke in občane, da sodelujejo pri ustvarjanju boljše in lepše podobe našega knežjega mesta.

To so nekateri predlogi oziroma problematike, ki so jih v zadnjem času zaznali Celjani in Celjanke:

Namestitev klopi ob Pump Tracku

Ob Pump Tracku ni klopi, na katerih bi lahko čakali in posedali starši, ki pripeljejo otroke na druženje, rekreacijo ter zabavo. Prav tako tudi mladi, ki se po stezi pogosto vozijo s kolesi, rolerji in rolkami, nimajo klopi za oddih med vožnjo.

Pump Track v Novi vasi. (Foto: Simon Valant)

“Mnogi starši otroke pripeljemo iz drugih koncev mesta in jih potem počakamo od 30 do 60 minut. Nekaj klopi bi res prišlo prav, po možnosti takšnih, ki, se ne bi dale uničiti, recimo betonske,” je zapisal uporabnik Servisa 48.

Njegova pobuda je bila posredovana v razmislek oziroma v reševanje pristojni službi na MO Celje.

Tovorna vozila na parkirišču pred dvorano Zlatorog

O težavah, ki jih občani opažajo v zvezi s parkiriščem pred dvorano Zlatorog smo že poročali. Takrat so se pri občini odzvali in cvetlična korita namestili na širino, ki je preprečevala dostop tovornim vozilom.

Parkirišče pri dvorani Zlatorog. (Foto: Google Maps)

Toda pred kratkim je bilo to korito umaknjeno s strani neznane osebe in ponovno omogočeno parkiranje tovornjakom. Sedaj tam parkira tri do sedem tovornih vozil, čez vikende pa opravljajo popravila le teh.

Na račun tega bo celjska občina znova namestila betonska korita na ožjo širino takoj, ko bo to mogoče.

Moteče tudi parkiranje na Podjavorškovi ulici

Na Podjavorškovi ulici, na cesti, ki pelje mimo bencinskega servisa in avtopralnice, so parkirani vlačilci, ki otežujejo vključevanje s parkirišča pred bloki. Uporabnik Servisa 48 pa se je ob tem pritožil tudi na postavitev zabojnika Humane.

Cesta na Podjavorškovi ulici. (Foto: Google Maps)

Občinsko redarstvo je v tem času opravilo več nadzorov in ukrepalo zoper kršitelje. Ob tem pa z občine sporočajo: “V kolikor boste kdaj zasledili kakšen parkiran tovornjak, nas lahko tudi pokličete na 03/4265-830, da bomo lahko tako ciljno opravili nadzor takrat, ko je nekdo tam parkiran.”

In dodajajo: “V kolikor bo ugotovljeno, da zabojnik Humane zakriva preglednost, se bo lastniku naročilo, da ga prestavi.”

Agresivni odvisniki na Vodnikovi ulici

“V jutranjih urah sem šel čez prehod pri nekdanji ekonomski šoli (Vodnikova ulica), po parkirišču zadaj ob telovadnici. Pod stopnicami šole se v jutranjih urah že nekaj časa zbirajo odvisniki in alkoholiki (morda zaradi bližine centra za zdravljenje odvisnosti). Med hojo sem dobil telefonsko sporočilo in se ustavil, pogledal telefon, kar so opazili in začeli kričati, menda, da jih naj ne snemam, tudi hoditi proti meni. Več jih je steklo proti meni, komaj sem uspel zbežati do svojega bloka na Kocbekovi ulici, nakar sta dva še poskušala vlomiti vrata v blok in tolkla po vratih bloka. Dogodek sem tudi prijavil policiji,” je svojo zgodbo delil celjski prebivalec.

Redarstvo MOC bo v koordinaciji s policisti, na tem območju izvajalo ciljno usmerjene aktivnosti za zagotavljanje čim večjega občutka varnosti stanovalcev. Gre za lokacijo, kjer so nova varovana stanovanja za starejše, parkirani avtomobili, prav tako tudi gimnastična šola za otroke.

Sodelujte v anketi, katere cilje izboljšati in obogatiti decembrsko praznično dogajanje v Celju!

Zavod Celeia vas vabi, da z odgovori na nekaj kratkih vprašanj sooblikujete praznični december v Celju.  Vaše mnenje jim je res pomembno, zato ne oklevajte. Anketa je anonimna.