Kdo vse je stavkal na Celjskem?

24. 01. 2018 07:00

rp_stavka-javnih-celje1-300x202.jpgKot je znano poteka danes ena izmed največjih stavk javnega sektorja v Sloveniji. Stavka naj bi bila zgolj prva izmed večih, ki bodo sledile, če vlada ne bo zadostila stavkovnim zahtevam.

Ker utegne stavka močno vplivati tudi na “dnevni red” državljanov, smo vam pripravili seznam inštitucij na Celjskem, kjer lahko pričakujete, da vam bodo danes odrekli gostoljubnost.

Splošna bolnišnica Celje in zdravstveni domovi na Celjskem: V Splošni bolnišnic Celje in zdravstvenih domovih bo prekinitev dela potekala skladno z določili veljavne zakonodaje, ki določajo minimum delovnega procesa v času stavke, kar naj bi sicer minimalno vplivalo na paciente. Medicinske sestre in bolničarji bodo izvajali samo nujno zdravstveno oskrbo, naročanj ne bo, prav tako ne bodo pisali izvidov. V celoti bo poskrbljeno za nosečnice, vsa nujna stanja, za mlajše od 18 let in za starejše od 65 let.

Osrednja knjižnica Celje: Člani sindikata in ostali zaposleni v Osrednji knjižnici Celje bodo stavkali na delovnem mestu, saj so se skupaj odločili, da bo knjižnica ta dan poslovala po običajnem delovnem času od 8. do 19. ure. Prav tako bodo izvedli vse napovedane dogodke ob 60-letnici Knjižnice pri Mišku Knjižku kakor tudi vse dejavnosti Univerze za tretje življenjsko obdobje.

Slovensko ljudsko gledališče Celje: SLG Celje se je stavki pridružil in na ta dan ne bo imel predstav.

Center za socialno delo Celje: Vsi centri za socialno delo po Sloveniji bodo opravljali le minimalen obseg del in nalog. Obravnavali bodo primere družinskega nasilja in prošnje za izredno socialno denarno pomoč, vlog ne bodo sprejemali.

Celjske lekarne: Celjske lekarne bodo zaprte med 10. in 13. uro, namesto tega bodo v tem času obratovale dežurne lekarne. Izdajali bodo zdravila, predpisana na recept istega dne, in nujna zdravila. V lekarnah bo v tem času mogoče dobiti tudi zdravila brez recepta, namenjena zdravljenju bolečinskih ali vročinskih stanj. Ne bo pa mogoče dobiti vsega ostalega, kar ne sodi v opravljanje lekarniške javne službe. Zasebne lekarne bodo obratovale kot običajno.

Vrtci: Nekateri vrtci bodo delovali v zmanjšanem obsegu, kar pomeni, da se pedagoški program ne bo izvajal, za varstvo pa bo kljub temu poskrbljeno. To so naslednji vrtci: Vrtec Tončke Čečeve – Celje, Vrtec Zarja – Celje, Vrtec Šentjur, Vrtec Lipa – Štore in OŠ Polzela, org. Enota vrtec. Ostali vrtci bodo delovali normalno.

Osnovne šole: Vse Osnovne šole na Celjskem bodo delovale normalno. Zgolj na OŠ Štore, kjer sicer ne bodo stavkali učitelji, ampak le ostali delavci kot so čistilke, hišniki in strokovni sodelavci. Šole sicer glavno stavko napovedujejo v februarju.

Mestna občina Celje bo delovala normalno.

Upravna enota Celje bo opravljala le nujne zadeve, zato se na ta dan ne odločajte za opravke na uradih.

Finančni urad Celje: Opravljali bodo le nujne naloge.

Geodetska uprava Celje s pripadajočimi geodetskimi pisarnami na širšem območju: Opravljali bodo le nujne naloge.

KGZ Celje in njegove izpostave: stavka ni javno napovedana, kljub temu se lahko pričakuje, da bodo opravljali le nujna dela.

Javne veterinarske postaje bodo opravljale le nujna dela v zvezi z zaščito živali.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 5,514 seconds.