Kolesarska pot skozi Vojnik tudi z odcepom proti Slovenskim Konjicam

05. 04. 2018 06:55

Kolesarska povezava skozi občino Vojnik dobiva vse bolj jasne obrise. V torek je bila 6.475 metrov dolga kolesarska pot v občini Vojnik predstavljena lastnikom zemljišč, po katerih bo potekala.

V sklopu izgradnje državnih in regijskih kolesarskih povezav je poleg povezave Celje–Vojnik–Dobrna predviden še odsek čez Frankolovo proti Slovenskim Konjicam. Potekal bo od križišča za Dobrno oziroma Zreče ob cesti za Slovenske Konjice do potoka Tesnica, kjer bo za prečkanje zgrajena nova brv, nato skozi Globoče in Stražico do naselja Frankolovo, kjer bo zgrajena še ena brv čez potok, ki priteče v Tesnico.

Na meji z občino Zreče se bo povezava nadaljevala skozi občini Zreče in Slovenske Konjice do meje z občino Slovenska Bistrica, kjer se kolesarska pot nadaljuje v sosednjo regijo.

Ocenjena vrednost tega vojniškega odseka znaša 5.360.000 EUR.

Namen in cilji izgradnje kolesarske poti so zagotavljanje prometne varnosti kolesarjev, povečanje pretočnosti prometa, razvoj kolesarskega turizma, spodbujanje trajnostne mobilnosti, zmanjševanje izpustov toplogrednih plinov, spodbujanje izvedbe športno-rekreativnih dogodkov, izboljšanje kvalitete življenja lokalnega prebivalstva ter spodbujanje zdravega načina življenja.

Pri načrtovanju kolesarske povezave je predviden tudi poseg na zasebna zemljišča, zato sta koordinator aktivnosti Območno razvojno partnerstvo Osrednje Celjsko, ki deluje pod okriljem družbe Simbio d.o.o., in Direkcija RS za infrastrukturo včeraj predstavila idejni projekt, potek trase, nadaljnje aktivnosti celovitega regijskega projekta in postopek pridobivanja zemljišč za namen ureditve kolesarske povezave. Predstavitve, ki je potekala v dvorani PGD Frankolovo, se je poleg vojniškega župana Branka Petreta udeležilo 40 lastnikov zemljišč, ki so podprli projekt.

V nadaljevanju projekta bo občina Vojnik pristopila do lastnikov zemljišč z namenom pridobivanja načelnih soglasij, sledila bo izdelava izvedbene dokumentacije, cenitve in odkupi zemljišč ter izgradnja.

*na sliki osnutek trase med Vojnikom in Frankolovim

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
177 queries in 0,828 seconds.