Končno zaključena prenova atletske steze na stadionu Kladivar


Dlje časa pričakovana prenova atletske steze na osrednjem celjskem atletskem objektu je končana. Začeli so jo v prvi polovici septembra, takrat pa so napovedovali, da naj bi bila dela končana v dveh mesecih, a so dela jeseni ovirala neugodne vremenske razmere.

Pogled na celotno prenovljeno površino s tribun; foto: Peter Ocvirk

Obnova je zajemala preplastitev celotne steze z novo sintetično prevleko, vključno z vsemi potrebnimi površinami za skok v daljino, skok v višino, skok s palico ter met kopja. Prav tako so obnovili bazen za vodno oviro, vse navedeno pa bo športnikom, predvsem članom Atletskega društva Kladivar Celje, omogočilo optimalne pogoje za vadbo ter izvedbo tekmovanj.

Pogled s severozahodne strani; foto: Peter Ocvirk

Predsednik AD Kladivar, Stane Rozman, je ob tem strnil občutke: »Zelo smo veseli zaključka tega projekta, ki bo našim atletinjam in atletom znova omogočil vrhunske pogoje za trening, hkrati pa prinaša tudi možnost za izvedbo tekmovanj na državnem in mednarodnem nivoju. V društvu si želimo, da bi miting Celjskih knezov že v naslednjem letu dobil licenco Evropske atletske zveze, s čimer bi slovenskim atletinjam in atletom zagotovili čim boljše izhodiščne pogoje za uvrstitve na svetovnih lestvicah World Rankings.«

Pogled z jugovzhodne strani; foto: Peter Ocvirk

Vrednost izvedenih del znaša dobrih 600.000 evrov. Največji del investicije je financirala Mestna občina Celje, 45.750 evrov je zagotovilo Atletsko društvo Kladivar, projekt pa sta finančno podprla tudi Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport (100.000 evrov) ter Fundacija za šport (68.973 evrov).

Atletski stadion Kladivar je namenjen tako vrhunskemu športu kot tudi športu invalidov, vrtčevski in šolski vzgoji ter drugim rekreativcem.

Uradno odprtje prenovljenega stadiona bo 29. junija, ko bo Celje gostilo državno prvenstvo Slovenije, kar bo poseben dogodek za vse ljubitelje športa.

Preberite tudi:

Kaj muči Celjane: od tatov na pokopališču do Ceste v Lokrovec in avtov na avtobusni postaji ter prehoda na Cankarjevi