Kopališka ponudba v Celju z okolico


Za vas smo že raziskovali najlepša naravna kopališča v Celju in okolici. Številni pa se po poletno svežino zatečejo v številne bazene in termalne vode. Ne spreglejte, kam se lahko zatečete v vročih poletnih dneh.
Celjski bazen privlačen za zabavo in rekreacijo
Celjski bazen
Celjski bazen

Na Celjskem bazenu ima voda v povprečju med 25 in 26 stopinj. Ponujajo brezplačen dostop do spleta, zastonj izposojo ležalnikov, senčnikov ter omaric za hrambo osebnih stvari. Celotna površina kompleksa meri 2,3 ha, zajema pa tudi igrišča za odbojko na mivki, košarko, mali nogometu in namizni tenis ter badminton.

Otroci do 3 let imajo brezplačen vstop. Vstopnica za odrasle med tednom stane 5 evrov, za otroke do 12 let 3,50 evra. Po 15. uri je za odrasle vstopnina 4 evre, za otroke do 12 let pa 3 evre. Cene so ob vikendih nekoliko višje. Zelo ugodne pa so družinske vstopnice, za 2 odrasla in 2 otroka boste naprimer odšteli 12 evrov.

Thermana Laško razvaja z naravno termalno vodo
Thermana Laško
Thermana Laško

Thermana Laško je pravi biser za razvajanje telesa in duha. Njihova kopališka ponudba vas bo navdušila z obsežno ponudbo pod stekleno kupolo (bazen z valovi, rekreacijsko-masažni bazen s slapovi in talnimi izviri, hitra reka, otroško vodno zabavišče, trije whirlpooli nad bazenom, Kneippov kotiček in tobogan. Na zunanjih površinah pa so na voljo rekreacijsko-masažni bazen, povezan z notranjim, plavalni bazen, otroški bazen, kristalni bazen, vodna trča in tobogan. 

Za celodnevno kopanje boste v Thermani Laško odšteli 11 evrov, tri ure pa vas bodo stale 9 evrov.  Cena za otroke in mladino, ki si zaželijo celodnevnega kopanja, znaša 6 evrov. Ob vikendih in praznikih so cene nekoliko višje, vendar se lahko vodnim radostim za manjšo ceno brezskrbno predajate po 17. oz. 19. uri.

Rimske terme zdravijo s termalno vodo in čudovito naravo
Rimske terme
Rimske terme

Rimske terme se nahaja v zavetju doline Savinje, ki jo obkrožajo neokrnjeni gozdovi. Slednji blagodejno vplivajo na kronična obolenja dihal, narava pa je Rimske terme še dodatno obdarila z vrelci zdravja. Termalna voda v Rimskih termah je ena najbogatejših in najbolj zdravilnih v Sloveniji.

Kopanje v termalni vodi ima številne pozitivne učinke na telo. Rimske terme pa vas bodo poleg tega razvajale tudi z bogatim wellness programom, kjer se lahko predate uživanju v slogu starih Rimljanov. Notranji in zunanji bazeni obsegajo površino 450 kvadratnih metrov. To zajema notranji baten, 4 notranje masažne bazene, 3 zunanje masažne bazene in zunanji panoramski bazen. 

Od ponedeljka do petka lahko cel dan uživate v vodnih radostih Rimskih term za ceno 12 evrov. 4 ure kopanja vas bodo stale 9 evrov, 2 uri pa 6 evrov. Celodnevna vstopnica za otroke znaša 10 evrov. Ob sobotah, nedeljah in prazniki so cene nekoliko višje, v kolikor se odločite za kopanje po 18. uri, pa se cene bolj ali manj razpolovijo. 

Terme Dobrna so občudovali že stari Kelti in Rimljani
Terme Dobrna
Terme Dobrna

Terme Dobrna so najstarejše delujoče slovensko termalno zdravilišče z več kot 610-letno tradicijo. Zdravilne lastnosti in blagodejnost termalne vode so občudovali že stari Kelti in Rimljani. Iz istega razloga Dobrno še danes privabljajo številne obiskovalce, ki uživajo v darovih narave. 

Terme Dobrna prepričajo z bogato ponudbo, ki zajema bazene s termalno vodo, savno, trim kabinet, avtomatsko kegljišče, tenis, namizni tenis, kolesarjenje, pohodništvo in drugo. Poleg tega v termah izvajajo še vse vrste masaž, elektroterapijo, termoterapijo, trakcijo, vakumsko terapijo lasersko terapijo.

Celodnevno kopanje za odrasle znaša 12 evrov, za otroke pa 7,5 evrov. Triurno kopanje stane 10 evrov za odrasle in 6,5 evrov za otroke. Tudi tu so cene med vikendi nekoliko višje, vendar je kopanje po 18. uri bistveno cenejše. 

Bazen Frankolovo za denarnici prijazno osvežitev
Bazen Frankolovo
Bazen Frankolovo

Po prijetno osvežitev se lahko odpravite tudi v Bazen Frankolovo, ki vas bo prepričal z ugodnimi cenami in prijetnim okoljem. Celodnevna karta za kopanje stane 3 evre, popoldanska in otroška karta pa 2 evra. Za otroke do 6. leta je kopanje brezplačno, možno pa je kupiti tudi letno karto. Bazen Frankolovo tekom poletja za svoje obiskovalce pripravlja tudi številne aktivnosti, zaradi česar nikoli ni dolgčas. 

Bazen Prebold ponuja tudi številne druge aktivnosti

Vabi tudi bazen v Preboldu. Temperatura vode je med 24 in 28 stopinjami. Bazensko ponudbo dopolnjuje možnost igranja odbojke na mivki, tenisa, nogometa ali košarke, dostopate lahko tudi do spleta. Otroci iz vrtca in osnovne šole Prebold imajo brezplačen vstop na bazen. Odrasla vstopnica za celodnevno kopanje stane 5 evrov, od 14. ure naprej pa 4 evre. Za mladostnike do 18 leta znaša vstopnina 1 evro, letna vstopnica zanje pa 10 evrov.

sola-voznje-polsi-klik